5. heinäkuuta 2020

Ympäristötaidetta asuntomessuille

Terveisiä jälleen Tuusulan Asuntomessuille valmistuvasta Keuda-talosta. Tällä kertaa tapasin talon sisäänkäynnin läheisyyteen valmistuneen ympäristöteoksen tekijän, Hanna Klemetin.


Hanna on opiskellut Saaren kartanolla Mäntsälässä nelisen vuotta työnsä ohessa ja floristimestarin erikoisammattitutkinto on näyttöä vaille valmis.
-Tämä työ on viimeinen näyttötyö, floristisen mestarityön tekeminen.
Pukinmäen puutarhalla Helsingissä työskentelevä floristi halusi kehittää itseään ja ammattitaitoaan jatko-opinnoilla ja löysi mieleisen opiskelupaikan Keudasta.


"Maan kruunuksi" nimetyn ympäristöteoksen suunnittelu lähti pihasuunnittelijan kuvia tutkimalla. 
-Olen pohjustanut työni muun ympäristön mukaan, Hanna kertoo.
Etupihalle pystytetty teos on alaosastaan halkaisijaltaan metrin ja levittäytyy kruunun lailla ylöspäin. 
Maan kruunu on tehty aidantolpista, luonnonkivistä ja kelo-oksista, joihin on porattu reikiä ja yhdistetty metallitukien avulla toisiinsa. 
-Kun metallin pinta vielä ruostuu, lopputulos on parempi, taiteilija visioi.
-Kivien poraamisessa ja rakenteen pystytyksessä olen saanut apua muun muassa mieheltäni, mutta muuten olen tehnyt teoksen itse, Hanna sanoo.
Tolppien eläväisen karhea pinta on syntynyt kissanhiekasta ja hiekoistushiekasta, jotka on sekoitettu maaliin ja sivelty tolppien pintaan käsin.


Hanna Klemetin tutkinnon arviointi siirtyi elokuulle, koska ympäristö eli talon piha ei ole muuten vielä valmis. Mutta onnea jo nyt, upea taideteos ilahduttaa messuvieraita varmasti!

Mielenkiinnolla odotan myös muiden messupihojen valmistumista. Kuinkahan monella pihalla tullaan näkemään ympäristötaidetta?

Innostuisitko sinä tilaamaan vaikkapa Hannan teosta vastaavaa ympäristötaidetta pihallesi?

                                                       Kohti uutta viikkoa, terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti