25. toukokuuta 2014

Helteinen lauantai puutarhapuuhien parissa

Ihana ilma olla koko päivä ulkona. Tämä päivä oli pyhitetty puutarhapuuhille, monenmoisille. Ensin parituntinen Mäntyharjun torilla, jonne pari viitseliästä naista oli jälleen järjestänyt  taimienvaihtotapahtuman edellisen kevään malliin. Kiitos Miralle ja Vuokolle.Ihanaa sutinaa pikkuisten kasvien parissa, uusia tuttuja, taimitietoutta ja onnellisia ihmisiä ilmaisista kasveista. Itse vein torille kurkkuja, maissia, lipstikkaa ja chilejä ja toin kotiin perennoja monenmoisia sekä keltaisen vadelman. Muiden vaihtokaupoista lisää Mäntyharjun paikallislehti Pitäjänuutisissa.


Sitten kuopuksen kanssa taimimatkalle Otavan koulutilan kevätpäiville. Matkalla nappasimme mukaan lapsuudenystäväni Riitan, joka on myös antanut pikkusormensa puutarhanhoidolle. Kevätpäivät näyttivät olevan menestys, huutokauppaan emme edes uskaltautuneet ihanien löytöjen pelossa.
Perennoja, köynnöksiä, yrttejä ja kesäkukkia sen sijaan ihailimme. Omaan puutarhaan ostin kaksi kiinanlaikkuköynnöstä pergolaa täyttämään, greippiminttua ja oliiviyrtin muihin nautintoihin.

Oli ihanaa nähdä entistä käsitöiden erikoistekniikoiden opettajaani Päiviä, joka valmistuu Esedusta Otavan koulutilalta puutarhuriksi sekä toista rohkeaa Päiviä, joka on opiskellut aikuiskoulutuksessa puutarhapuolella nyt vuoden. Hän esitteli risunpunontaa ja taitavissa käsissä oli syntymässä koria piirakkavuoalle. Mustikkapiirakka maistuu jo kielellä. Alla oikealla olevan risutyön oli tehnyt opiskelukaveri. Nämä naiset todistavat taas kerran sen, että aina voi valita uusia polkuja ja kehittää itseään.


 

Ja loppuun vielä kuva ystävästäni Riitasta oman Unelmansa oviaukossa. Unelman takana odottaa hienoja taimilaatikoita, jotka täyttyvät pian kaikilla herkuilla. Niiden satoa odotellessa.


Kurkkaa myös Riitan ihanaan blogiin osoitteessa: http://kotipuro.blogspot.fi/

Terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Löysinhän mä tänne ! Onnea uudelle blogille ♥
  Kivoja ideoita edellisessä posatuksessa . En ehtiny mainita että saan vihdoin sisustaa meidän partsin joka on ollu remontti varastona. Sinne olis tarkotus jonkinlainen "keidas" saada aikaseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riita, tulen sitten myöhemmin katsomaan kesäkeitaasi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle Riitta Sinikka! Sun blogi esittelee niin paljon kaikkea hauskaa ja on hurmaavan värikylläinen, että suosittelen lämpimästi vierailemaan romulyylin sivuilla.

   Poista