17. lokakuuta 2014

DIY-sammaltähti

Pakkanen on vieraillut meidän puutarhassa ja tehnyt tehtävänsä. Kasvit ovat nuupallaan ja odottavat, että raivaisin niiden uupuneet varret kompostoitumaan. Sitten ne käyvät nukkumaan, jotta jaksavat taas seuraavana kesänä ilahduttaa kauneudellaan.


Ruukutetut syysistutuksetkin pitää siirtää rappusilta terassille katoksen alle, koska sade vie ne hetkessä mennessään. Koristekaalien tilalle vaihdan sitten vaikkapa callunoita, sillä kaalit eivät kestä kovinkaan kauan kylmeneviä lokakuun ilmoja.


Syysistutuksia voit koristella esimerkiksi erilaisilla tähdillä. Risutähden olen ostanut joskus vuosia sitten ja sammaltähden olen tehnyt risutähden kaavalla.
Leikkaa vihreästä kanaverkosta lankaleikkureilla kaksi samankokoista tähteä. Laita sammalta verkkojen väliin ja kiinnitä verkot toisiinsa metallilankalenkkien avulla. Jos suihkuttelet sammaltähteä aurinkoisilla ilmoilla vedellä, säilyy se vihreänä hieman kauemmin kuin omani, joka kuivahti aurinkoisessa syksyssä turhan pian.

 
Kokeile sammaltähtiä myös suurien risuruukkujen koristekuvioiksi tai ripusta niitä puun oksille ja kasvihuoneen ikkunaan roikkumaan. Tähtien ilme muuttuu huurteiseksi, kun täytät ne hopeisella jäkälällä. Muistathan, että sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa!

 

                            Jos viikonloppuna ei sada, minut löytää puutarhasta, terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Kauniit on istutukset kuin myös sammaltähti ja voi miten suloinen tuo ruukku jossa on hopealankaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Hopealangan ruukusta piti tulla jalallinen ruukku, mutta jalkaosasta halkesi kulma, kun poistin valua muotista. Toimiihan se noinkin ja ollut myös ulkoroihun alustana.

   Poista
 2. Tässä aamukahvilla avasin Länkkärin ja siellä oli iiiiiiiiiiiso juttu sinun uudesta kirjastasi, sinusta ja onneksi Hupikin oli hyvin esillä. Upeaa!
  Täytynee hankkia kirja josko sieltä löytyisi mullekin räpellettävää, sängyn viereen olisi kiva saada kiva, pieni matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupi ei kyllä ollut kuvassa ihan mielellään, kuten kuvatekstissä luki. Huomion keskipisteenä kylläkin ja sehän on taattua, kun retkahtaa mattojen päälle makaamaan..moni ohje sopii hyvin sängyn viereen.Tuon sulle kirjan ensi viikolla Rakas keramiikkaopeni, jos et sitä ole ehtinyt vielä ostaa.

   Poista