27. maaliskuuta 2016

Diy-matto keittiöön

Kirjoittelin aikaisemmin maton virkkaamisesta. Nyt pääsiäisen pitkinä vapaina matto vihdoin valmistui. Ei tullut niin isoa kuin aluksi suunnittelin, mutta sopiva pikkumatto keittiöön kuitenkin.

Niin otti koville kaksinkertaisen trikookuteen virkkaus hartioihin, että matto eteni kahden kerroksen taktiikalla silloin tällöin. Päätin, että virkkaan varastossa lojuneet mustat ja harmaat kuteet pois. Silmukoiden sisällä juoksevaa valkoista narua ostin kolme 10 metrin kerää Tokmannilta. Kiinteillä ja ketjusilmukoilla virkatun maton halkaisija on noin metri.

Ihanan paksu ja pehmeä matto on ilahduttanut paljaiden varpaiden ohella Hupi-koiraa. Se yrittää käpertyä matolle, joka on koiran pituuteen nähden vähän turhan pieni.
Jos innostuit maton tekemisestä ja ideat ovat hakusessa, kurkkaa vuonna 2014 julkaistuun mun ja Ritva Tuomen kirjaan Matto x 30. Sieltä löydät ideoita ja ohjeita moniin tekniikoihin ja materiaaleihin.
 
Vielä ehditään kuitenkin levätä huominen ennen arkea, joten voi hyvin, terkuin Suska.

9 kommenttia:

 1. Tosi hieno, eikä niin "romanttinen" mitä trikoomatot yleensä.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno, eikä niin "romanttinen" mitä trikoomatot yleensä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis matto! Tuo sävyjen vaihtelu tekee pinnasta tosi elävän. Kyllä sitkeys kannatti!

  VastaaPoista
 4. Hieno! Tuo onkin se kynnys meikäläiselle, että uskaltaako alkaa virkkaamaan noin painavaa, kun hartioihin alkaa herkästi ottamaan. Minulla on ollut haaveissa virkata matto, mutta en ole päässyt vielä selville minkälainen se olisi:) Noh, tein juuri mikrosementistä vessan lattian ja olen niin ylpeä aikaansaannoksestani, eten sille nyt isoa mattoa heti haluaisikaan laittaa:) Vähän on erilainen tämä mun tekemä matto:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kerrallaan kun virkkaa ja jumppaa aina välillä, niin kyllä se matto valmistuu. Kävin kurkkaamassa lattiasi ja se on todella hieno. Kyllä sitä oppii kaikenlaista, kun vain rohkeasti ryhtyy hommaan, hyvä sä!

   Poista
 5. Ihana matto. Totta on se, että tuon tekeminen ottaa varmasti hartioihin. Pitää muistaa venytellä. Liisa

  VastaaPoista