31. heinäkuuta 2014

Betonilaattoja Kotipuutarhassa
Tänään ilmestyneestä Kotipuutarha-lehdestä voit lukea ohjeeni pitsisomisteisiin betonilaattoihin.
Talven jälkeen laatat siirtyivät pergolan alta ruukutuspöydän eteen, kun tyttäreni asetteli niitä mieleiseensä järjestykseen ja upotti hiekkaan.Betonilaattoja voi tehdä monella tekniikalla. Puutarhassa se onnistuu ilman muottiakin paikkaan, josta laattoja ei aio siirrellä. Lehtikuvioituihin laattoihin tarvitset tietenkin ne lehdet, jotka määrittävät laattojen muodon. Sommittele ensin mieleinen järjestys.                                  Kaiva nurmikko pois muutaman sentin syvyydeltä.Sekoita valmisbetoni ja lapioi kuoppaan. Verkota, ettei routa halkaise laattaa.


                                                             Lisää massaa ja tasoita.Paina lehti betonin pintaan lehtiruoti massaa vasten. Tasoittele. Ja sitten vain odotellaan päivä, että betoni kovettuu ja lehden voi rapsutella pois.25 kilon valmisbetonisäkistä saat muutaman askellaatan lehden koosta riippuen. Meillä lähdettiin liikkeelle nyt kolmella laatalla kasvimaa-alueen käytävien kattava laatoitusurakka...hah hah.
Ja mitä sitten tehtiin ylimääräisellä betonilla, jota jäi ämpärin pohjalle? Siinä sattui olemaan juuri sopivasti massaa yhteen lehtivatiin, jonka valoin hiekkakasan päälle.

                           Lopputuloksia voidaan ihmetellä sitten myöhemmin, terkuin Suska.2 kommenttia:

  1. Haluu tollasia pitsilaattoja! Onneks mulla on mun pitsiliinavarasto :)

    VastaaPoista
  2. Betonin sekoittaminen on hieman sotkuista puuhaa, mutta muuten valuhommat on mukavaa puuhaa. Materiaali on edullista ja muotit löytyvät usein valmiina kotoa tai ne voi tehdä. Ei muuta kuin pitsiliinat pian käyttöön!

    VastaaPoista