26. marraskuuta 2014

DIY-joululeimailua

Alkaa olla erilaisten jouluaskarteluiden aika. Sain blogiyhteistyön merkeissä kotimaiselta FinnStampersilta postia, joka sisälsi jouluaiheisia leimasimia kokeiltavaksi. Toiveissa oli, että voisin inspiroitua myös jostakin muusta kuin korteista.
FinnStamper on vuonna 2004 perustettu toiminimellä toimiva askartelutarvikkeiden vähittäisliike, joka toimii ainoastaan netissä.


Kokoonnuimme eilen ompeluseuralaisten kanssa, kuinka ollakkaan, paperiaskartelun parissa. Pakkohan leimasimet oli nostaa pöydälle kuin kissa ikään ja innostuneena kokeilimme niitä myös kortteihin. Silikonileimasimet ovat siitä näppäriä, että akryylipalaan kiinnitettynä kuvio on helppo kohdistaa juuri haluamaansa paikkaan. Sitten ei tarvitse olla huolissaan enää muusta kuin siitä, onko painanut leimasimeen liikaa vai liian vähän mustetta.

Jos et ole ammattilainen, kaikissa leimailuun liittyvissä asioissa, kuten vaikkapa oikeiden värien valinnassa eri kohteisiin, kannattaa kysyä neuvoa suoraan tarvikkeiden myyjältä. Näin vältyt turhalta työltä ja lopputulos onnistuu kuten toivoitkin. Tietoa näistä leimasimista ym. saat Sarilta.
Leimasimia voi käyttää niin moneen. Tänä vuonna olen ajatellut antaa lahjaksi herkkuja Koivulan joulupuodista ja pakkaankin ne nyt uudenlaisiin pusseihin, jotka ovat jo itsessään lahjapakkaus.


Painoin kankaalle sopivalla musteella joulun toivotuksia vanhalle lakanalle ja tikkasin etiketiksi säkkikankaasta ompelemiini pusseihin. Aikas kivoja tuli ja ideaa voi soveltaa ompelemalla suurempia lahjapusseja vaikka suoraan puuvillakankaasta, johon leimailee kuvioita.

Sen verran innostuin tämän 10-vuotiaan yrityksen leimasimista, että testaan niitä lisää ja laitan kuvaa sitten seuraavassa glögipostauksessa. Yhteistyöterkuin Suska.7 kommenttia:

 1. Oi miten ihania säkkikangaspusseja etiketteineen! Sydän- ja tähtinauhat kruunaa koko homman. Täytyypä laittaa tämä(kin) idea korvantaakse.

  VastaaPoista
 2. Voin vain aistia tuon hetken tunnelman..... Ihanaa yhdessä oloa. Säkkipussit ovat hienoja, vau.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sari, lahjapusseja olen ommellut ennenkin, mutta etiketit syntyivät nyt upeiden leimasimien innoittamana.

  VastaaPoista
 4. Ihastuin tuohon leimaan 'hauskaa joulua' kiemuroiden kera ♥

  VastaaPoista
 5. Lelle, on niin mukavaa tavata kerran kuukaudessa ja tehdä jotakin yhdessä.Kyllä me niin toivotaan, että pääset joskus mukaan!

  VastaaPoista