16. toukokuuta 2015

Diy-toukokuun kranssi

Nyt voisi jo pyöräyttää kranssin ihanista vaaleanvihreistä koivunoksista, joten taidan ulkosaunan oveen sellaisen tehdäkin. Toukokuun kranssin ohjeessa on kuitenkin ajaton ja lakastumaton ovikoriste. Se sopii vaikka mökkituliaiseksi tai oman kesähuoneen sisustukseen.


Kranssin idea syntyi askartelutarvikelaatikosta löytyneistä puulasturuusuista, jotka olen ostanut jostakin tukusta varmaan 20 vuotta sitten. Heräteostos kyllä, sillä en ole mikään ruusufani. Monesti olen koristeita pyöritellyt ja taas laatikkoon haudannut.

Nyt putsasin varastoja kirppikselle ja taas ne ruusut löytyivät. Päätin nyt antaa niille vihdoinkin huomiota ja aika sopivaan paikkaan nyt pääsivät kranssin koristeeksi.

Ehkä vastaavia löytyisi jostain kaupasta vieläkin, mutta saman asian ajavat vaikka vanhoista kirjansivuista pyöritellyt ruusut.

 
Tarvitset:
 
styroksinen rengas kranssipohjaksi
vaaleaa pakkaus- eli sisalnarua
valkoisesta lakanasta revittyä ohutta kaitaletta
koristeruusuja
kuumaliimapistooli ja liimapuikkoja
 
Näin se käy:
 
Revi lakanasta 1-2 cm:n levyistä kaitaletta. Liimaa narua ja kangasta kranssipohjan ympärille vuorotellen. Liimaa ei tarvitse laittaa kuin narun päihin alkuun ja loppuun. Kiinnitä koristeet haluamallasi tavalla.
 
Jos teet ruusut vanhan kirjan kellastuneista sivuista, leikkaa tai revi sivusta spiraali ja lähde kiertämään sitä ruusun muotoon. Lisää kukan pohjaan tippa liimaa, jotta se pysyy kasassa. Pyörittele haluamasi määrä ruusuja ja liimaa ne kranssin koristeeksi.
 
 
Muistutan vielä käsityökirja-arvonnasta, joka on voimassa huomiseen iltaan asti. Postaukseen pääset tästä, terkuin Suska.

                                             


4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kranssi kaikessa karuudessaan. Nuo lasturuusut herättivät mielenkiintoni. Pystyisinköhän itse tekemään. Täytyy varmaan kokeilla. Kiitos vinkistä. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulta se varmaan onnistuu, jos keneltä. Mielenkiinnolla jään odottamaan.

   Poista
 2. Tosi kaunis ja rauhallisen sävyinen. Mukavaa lauantaita Koivulaan!
  Terkuin,Mira

  VastaaPoista