5. toukokuuta 2015

Kasvikuvia ruukuissa

Valkoiset kukkaruukut ovat ihania keittiön ikkunalaudalla vaaleassa keittiössä. Samalle hyllylle voisin asetella myös kuluneita maitokahvin värisiä saviruukkuja.


Mutta rakastan niin kovasti myös värejä, että maalasin kasvihuoneeseen värikkäitä ruukkuja ihanille pelargonioille.

 
Voit käyttää vanhoja puhtaita tai uusia saviruukkuja. Tee ensin kosteussulku sivelemällä ruukun ulkopinta veden ja EriKeeperin notkealla sekoituksella ja kuivata. Tämä estää maalipinnan halkeilun, vaikka ruukun sisäpinta on kostea. Maalaa sitten ruukku pariin kertaan.
 
 
Vanhat koulujen opetustaulut kasvikuvineen viedään edelleen käsistä, jos niitä sattuu jostakin löytämään. Minä löysin ullakolta vanhan värikuvakasvion, jossa oli hieman samaa henkeä. Sieltä leikkasin sopivia kuvia ruukkujen kylkiin ja kiinnitin liimavesiseoksella. Sudi reippaasti liimaa kuvan päälle ja hieman yli reunojenkin, niin voit myöhemmin puhdistaa koristeltuja ruukkuja kostealla.
 
 
Näihin ruukkuihin päätyi pieniä pelargonioiden alkuja, jotka toivottavasti ilahduttavat vielä kesän kuluessa kukkaloistollaan. Taimet ovat Concolour lace, Ansbrook Mulberry blotch ja joku Diana.
 
Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.
  
 

4 kommenttia:

 1. Kiva idea noi kasvikuvat :) Iso kiitos vielä taimista <3

  VastaaPoista
 2. Ihanan värisiä ruukkuja ja kivat kasvikuvat :) Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Liisa, tuollaisiin pieniin askarteluihin voi hyvin sutia maalipurkin tai pullon pohjat.

   Poista