3. marraskuuta 2015

Syksyn lehtiä pellavaisissa sohvatyynyissä

Ompelin pari uutta sohvatyynyä vaaleanharmaasta ja mustasta pellavasta. Vielä sai hyödynnettyä pihalta kerättyjä lehtiä ja ihan kaunista sulkamaista pintaa sain lopulta aikaiseksi. Entä oletko koskaan kokeillut kaulinta kankaanpainossa? 
Olin joskus aikaa sitten Taito Shopissa, jossa kaulimen toimivuutta testattiin eri tavoin. Kaulimen pinta piti suojata ensin tuorekelmulla. Paksulla narulla kuviointi onnistui.

 
Minä ompelin kaulimen ympärille pitsinauhoja, mutta ne olivat niin ohuita, että väri tarttui myös kelmuun ja värjäsi kankaan pitsien ympäriltä rumasti. Kelmu oli ihan turha askarteluun uhratussa muovikaulimessa, olisi se väri lähtenyt pesemällä.
Painoin kuvioita pitsiliinalla, johon värin voi levittää pensselillä tai telalla. Voit toki rullailla kaulimella liinan yli, niin kaulimesta on hyötyä :)
 
Luonnosta kerättyihin lehtiin ei tarvitse levittää väriä kovinkaan paljon, jos haluat kaikki lehtiruodit lehden nurjalta puolelta näkyviin kankaalle. Ensin sudin tietenkin ronskilla kädellä, mutta työn edetessä alkoi sujua. Omalle sohvalle kelpaavat hyvin!
Kiinnitä vielä väri kankaaseen silittämällä leivinpaperin läpi. Sitten vain kaasua ompelukoneeseen ja uudet tyynyt valmistuvat nopsasti.
 
Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.

10 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvioita oot tehnyt. Blogisi onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyypä tulla toistekin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, mäkin tykkäsin kovasti sun nahkatakkiporosta!

   Poista
 2. Onpa hauskoja tyynyjä. Tykkäsin kovasti. Ihana turhuus.blog

  VastaaPoista
 3. Tulipas niistä kivoja ! Mä oon miettinykin miten toi kaulin hommeli tehdään, sitähän vois itsekin kokeilla, uudet tyynynpäälliset olis tarpeen;)

  VastaaPoista
 4. Kivoja tyynyjä ja vielä itse painaen. Terkuin Liisa

  VastaaPoista