5. kesäkuuta 2016

Diy-betoninupit

                                             Betonikokeiluja osa 2: nupit ja vetimet betonista.

Tässä tähdet on ruuvattu suoraan vanhaan oveen, joka toimii taustana erilaisille sommitelmille. Tyystin toisenlaisen ilmeen saat ruuvaamalla erilaisia betoninuppeja riviin vaikkapa laudanpätkään, jonka kiinnität seinälle naulakoksi.


 
Yksinkertaisesti jääpalamuottiin valettuja ruuvilla tai mutterilla käyttötarkoituksen mukaan varustettuja muotoja, joista esimerkkinä tähti. Pinnan suojasin mattalakalla.
 
Ei mikään uusi oivallus, mutta minulle kokeilemisen arvoinen iloinen yllätys. Millaisia betonitöitä sinä olet kokeillut ja mikä on paras oivalluksesi materiaalin suhteen?
 
Suvisunnuntaita, terkuin Suska.

10 kommenttia:

 1. Ihania tähtiä. Taitaa mennä kokeiluun...

  VastaaPoista
 2. Ihanat tähtinupit! En ole mitään betonista tehnyt.
  Tekis kyllä mieli kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, saatat vaikka innostua :)

   Poista
 3. Kivat ovat ja erilaiset "koukut" esineille:) Minä en ole betonia valanut, mutta tein kyllä keväällä miksrosemettilattian vessaan. Betonilattian,siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka hommassa on tietenkin omat niksinsä, mutta onhan sulla nyt tuntuma materiaaliin. Nyt kun hallitset suuremmat linjat, voit huoletta siirtyä vaikka vateihin ja ruukkuihin.

   Poista
 4. Näyttävät kivoilta!! Olen miettinyt silloin tällöin betonitöitä. Remontista jää todennäköisesti tasoitelaastia ja mietinkin että voisikohan sitä käyttää tällaisiin töihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tasoitelaastilla voi tuollaisia pienempiä töitä valaa, mutta sen kiviaines on niin hienoa, että se pitää tukea verkolla esim. ulkoruukkuihin, eikä silti saata talvea kestää pihalla.

   Poista
 5. Kiva idea ja näyttävän näköiset. Betonistahan sitä on tullut tehtyä kaikenlaista. Kivaa puuhaa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Suska tv Liisa

  VastaaPoista