8. kesäkuuta 2016

Parempaa satoa keittiöpuutarhasta

Koivulan puutarhaa on rakennettu meidän aikana raivaamalla ja kierrätysmateriaaleja hyödyntämällä. Kasvivalikoimakin on enimmäkseen saatuja jakotaimia monelta taholta, kiitos taas kerran kaikille. Toki puutarhasta löytyi vanhoja marjapensaita ja esimerkiksi raparperia, jotka olivat sinnitelleet hoitamattomassa viidakossa vuodesta toiseen.


Nyt kun marjapensaiden luo ei tarvitse enää nokkosten seassa sukeltaa, voi miettiä, että puutarhanhoidon lisätiedosta olisi kyllä monenlaista hyötyä. Vaikkapa siksi, että kasvit menestyisivät paremmin, eivätkä vain näyttäisi hyvältä juuri tietyssä (eli ei välttämättä lajille parhaiten soveltuvassa) kohtaa. Tai siksi, että saisin paremman sadon pieniltä kasvimaaruuduilta ja kasvihuoneesta.

 
Onneksi on valtava määrä tietoutta kirjan kansien väliin painettuna. Vaikka netistä löytäisikin kaiken tarvitsemansa, haluan hypistellä kirjaa ja katsella sen kuvia kaikessa rauhassa.

 
Tämän kevään uutuuksista halusin ehdottomasti tutustua Kati Jukaraisen, Maria Kesäsen ja Hanna Sumarin Keittiöpuutarha -kirjaan. Kustantajan sivuilta pääset lukemaan kirjasta ja sen tekijöistä lisää.


Napakan tietopaketin ansiosta opin paljon uutta keittiöpuutarhan muistakin tärkeistä toimista kuin kasvivalinnoista. Sen ohella löysin kirjasta kauniita kuvia ja piirroksia sekä reseptejä, joiden makuyhdistelmät innostivat kirjaamaan ohjeet talteen. Iso Kiitos naiset, ehkäpä tänä syksynä ei tarvitsekaan syyttää säätä hieman niukaksi jääneestä sadosta :)

Aurinko näyttäytyy jo ukkosmyräkän jälkeen, mahtavaa. Kivaa keskiviikkoa sulle, terkuin Suska.

2 kommenttia:

  1. Tänne ei ukkosmyräkät tullu ollenkaan. Kyllähän sitä voisi paremmin perehtyä noihin kasveihin tosiaan, nyt kun sä opiskelet niin mähän voin sit sulta saada käytännön vinkkejä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun jaetaan vinkkejä molempiin suuntiin, niin silloin lopputulos on varmaan hyvä :)

      Poista