26. maaliskuuta 2015

Tomaattikeittoa odotellessa

Kyllä tomaattikeitto on hyvää! Ihan sama, kuka tekee ja miten, kaikki kelpaa. Itse teen usein sellaista soppaa, johon tulee mitä kaapista sattuu löytymään.

En raaski laittaa keittoon ainakaan omia tomaatteja, vaan napsin ne suuhini suoraan kasvihuoneesta. Erilaiset taimet olen ostanut joka kevät valmiina, mutta nyt kokeilen tomaattien kasvatusta ensimmäistä kertaa ihan siemenistä asti.


Ostin kun halvalla sain Hortuksen päiväystuotteet. Black Cherry on tumma, suurisatoiseksi mainostettu kirsikkatomaatti ja takimmaisessa purkissa kasvuun on lähtenyt Country Taste F1 Hybrid, ennätyksellisen suuri pihvitomaatti. Saas nähdä, kuinka meillä viihtyvät.

Tuskin nekään tomaatit aikanaan keittoon päätyvät, mutta niiden taimipurkeista tein keittoa eilen. Hyvin upposi ja ohessa viitteellinen ohje sinullekin.


                                                      Koivulan keskiviikon tomaattikeitto

                                                       sipuli ja pari valkosipulin kynttä
                                                                     pari porkkanaa
                                                              vettä ja kasvisliemikuutio
                                                    purkillinen tomaatteja ja toinen murskaa
                                                    ripaus sitruunapippuria ja tummaa sokeria
                                                                       purkki kermaa

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kiehumaan veteen, jossa kasvisliemikuutio. Lisää hetken päästä tomaattimurska ja kokonaiset tomaatit purkissa sekä mausteet. Voit maustaa miten lystäät, mutta itse maustan yleensä sen verran maltillisesti kaiken, että jokainen voi syödä ja ainesten oma maku pääsee hyvin esille.
Anna kiehua hiljalleen sen minkä maltat odottaa, mutta ainakin niin kauan, että porkkanat ovat kypsiä. Ota kattila liedeltä ja surauta keitto soseeksi sauvasekoittimella. Lisää purkillinen kermaa ja kiehauta vielä kerran. Tarjoile herneenversojen ja creme fraichen kanssa. Ja toki joku leipäkin sopii matkaan.

                                                          Ja sitten syömään, terkuin Suska.
                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti