27. heinäkuuta 2015

Avomaankurkulle kiitos

Puutarhan kesä on kääntynyt kohti keltaisia perennoja ja kesäkukkia. Kasvihuoneessakin vihertää. Kurkut ja tomaatit kasvavat kyllä komeasti ja pukkaavat lehtiä, mutta satoa saan odottaa ties minne asti. Jaksan kyllä, odottaminenhan on mukavaa. Varsinkin jonkin mukavan asian odottaminen.


Kurkut olen istuttanut tänä kesänä sinkkiämpäreihin ja tynnyreihin. Ne kiipeävät jälleen naruja pitkin muodostaen ovensuuhun kauniin kurkkukaton.


 
Ainut, jonka satoa olemme saanet pari viikkoa maistella, on perinteinen avomaankurkku. Kiitos sille! Taitaa tykätä erilaisista olosuhteista kuin pihalla maata pitkin mönkiessään on tottunut. Makukin on mainio. Kasvihuonekurkku ja pesusienikurkku eivät edes kuki kunnolla. Ei kuitenkaan luovuteta vielä, pelkkä vihreyskin ja suuret lehdet ovat kauniita.Omat auringonkukkaviljelmät ovat vitsi, mutta kaupasta saa jo näitä loppukesän lemppareitani. Ihana hehku, ihana väri, joka menee suoraan sisuksiin.
                                       
                                          Tätä lisää ja mukavaa viikkoa, terkuin Suska.

6 kommenttia:

 1. Toivotaan, että satoa vielä tulee. Minulla on kasvihuoneen riesaksi iskenyt ansarijauhiainen ja sen häätäminen on haasteellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat häädettyä kutsumattoman vieraan pikaisesti.

   Poista
 2. Kade kaikille kasvimaaimmeisille tänä kesänä..oma kasvimaa jäi kaiken rakentamisen alle, joten uudella innolla sitten ensikesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas ei rakentaminen etene, joten ollaan vähän kateellisia sitten ristiin. :)

   Poista
 3. Oi että, mikä sato sinulle tulossa. Niinhän se menee, että odotus palkitaan :)

  VastaaPoista