2. tammikuuta 2022

Mikä on sun motiivi harrastaa käsitöitä?

                                             Luovuus, rentoutuminen ja näkyvät tulokset! 

Taitoliitto ja Taloustutkimus selvittivät viime vuoden lopulla käsitöiden harrastusta Suomessa laajalla kuluttajakyselyllä. Edellisestä tutkimuksesta oli kolme vuotta ja tuona aikana käsitöiden tekemisen suosio näytti kasvaneen. Monille käsityöt ovat tärkeä osa elämää ja entistä suurempi osa ihmisistä oli kiinnostunut opettelemaan uutta. 

Rentouttava ja palkitseva harrastus koukuttaa. Lähes puolet suomalaisista kertoi kyselyssä tekevänsä käsitöitä, nikkaroivansa tai rakentavansa jotakin vähintään muutaman kerran kuukaudessa. Korona-aikana käsitöitä on tehty entistä enemmän tai aloitettu ensimmäistä kertaa.

Neulominen on kyselyn mukaan suosituin käsityön muoto. Ja tähän oma lisäykseni, että sen kyllä huomaa esimerkiksi neulekirjojen valtavana määränä kauppojen hyllyillä. Erilaisille oppaille on kysyntää uusien harrastajien myötä. Omia käsitöitä osataan jo arvostaa ja niitä annetaan lahjaksi, sillä kyselyn mukaan joka kolmas suomalaisista on antanut viime vuoden aikana itse tekemiään käsitöitä lahjaksi.

Käsityöharrastukseen motivoi palkitsevuus ja näkyvät tulokset. Onnistumisen ilo ja hyvä mieli on tärkeää, samoin kässähommien parissa rentoutuminen. Luovuus ja itsensä toteuttaminen lisääntyy, rahaakin koetaan säästyvän.

Käsityökurssien ja tapahtumien osallistujamäärät ovat kärsineet koronarajoituksista, mutta niiden kiinnostavuus ei ole kadonnut. Joka kuudes suomalainen haluaisi osallistua tulevana vuonna käsityökurssille tai tutustua käsityöaiheeseen näyttelyyn. Kurssien tärkeimmäksi sisällöksi koetaan mahdollisuus saada neuvoja ja ohjausta ammattitaitoiselta opettajalta sekä käytössä olevat valmiit tilat ja työvälineet.

KoivulaDesign järjesti viime vuonna lähiopetuksena kursseja sen verran mikä rajoituksilta ja muilta töiltä oli mahdollista. Työpajoissa olen osallistujien kanssa kokenut, että samanhenkisessä porukassa on mukava viettää iltaa käsitöiden parissa. Uuden oppiminen ja onnistumisen ilo jaetaan yhdessä. Kädentaitomessuilla järjestämieni työpajojen perusteella myös henkilökohtaiselle opetukselle niin sanotusti kädestä pitäen on tarvetta.

En ole vielä järjestänyt kädentaitoaiheisia etäkursseja. Minua kiinnostaisikin tietää, mitä pidätte teamsin tai muun palvelun kautta järjestetyistä työpajoista? Tämän vuoden kurssikalenteri on hahmottumassa ja jos elämäntilanne antaa myöten matkustelulle entistä enemmän, voisi etäkurssimahdollisuus tulla osaksi myös KoivulaDesignin tuotevalikoimaa. 

Koska pidän mielelläni kursseja monenlaisista tekniikoista, voisit vinkata myös, mikä tekniikka tuntuisi nyt niin kiinnostavalta, että sinulta löytyisi aikaa ja innostusta ilmoittautua yhden illan työpajaan?

Messuilla minulta kyseltiin paljon tarvikepaketteja. Niitä en lupaillut, mutta ohjeita olen alkanut tekemään verkkokaupan valikoimaan. Niistä siis lisää piakkoin.

                   Innostunutta ja mielenkiintoista vuotta erilaisten käsitöiden parissa, terkuin Suska.

                                                             koivuladesign@gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti