21. helmikuuta 2016

Keramiikan lumoissa Fiskarsin ruukissa

 
Tämän vuoksi istuin eilen linja-autossa yhden työpäivän verran. Keramiikkaharrastajia Mäntyharjulta, Mikkelistä ja Heinolasta kävi tutustumassa viikon päästä sulkeutuvaan Kyllikki Salmenhaara 100 -muistonäyttelyyn.

 
Aivan huikeeta, mikä materiaalin, muodon ja värin taitaja onkaan maassamme elänyt ja valloittanut taiteellaan myös maailmaa aikoinaan.

 Näyttelyn ohella ehdimme poiketa Fiskarsin ruukin myymälöihin, joita näin alkuvuodesta taiteilijakylässä oli avoinna huomattavasti vähemmän kesään verrattuna. Mutta nautinto voi syntyä muutamastakin kohteesta. Putiikkivalikoimaan sekä kylän palveluihin voit tutustua myös täällä.

Kantti Design Shopissa kauniit kodintekstiilit ja väritysbuumi esittäytyivät rinnakkain. Vaihteleva tuotevalikoima kattaa kaikenlaista kaunista kotiin, kurkkaa lisää tästä.
Onoma Shopista löydät osuuskunnassa vaikuttavien taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten tuotteita. Keramiikka ja puu olivat henkilökohtaisesti eniten mieleeni, lue tarjonnasta lisää tästä.
 
Cafe Antiquessa suositaan lähiruokaa, luomua ja mainostetaan herkullisia korvapuusteja maankuuluiksi. Taidekirjojakin on saatavilla, kurkkaa lisäinfoa tästä.


Hurmaavia lasipalloja lähti lauantaina monen vieraan matkaan. Tutustu Bianco blu -lasistudion toimintaan täällä. 
Lopuksi pääsimme vielä tutustumaan Paateron keramiikkaverstaaseen ja opimme jälleen uutta koristelutekniikoista. 
 
Lisää tällaisia reissuja, kiitos! Nyt vain odotellaan ideatulvaa, jota ammattilaisten työt herättelivät. On myös hauska nähdä, kuinka matkan anti näkyy meidän matkalla olleiden tulevissa töissä, terkuin Suska.
 

6 kommenttia:

 1. Kiitos ihanista kuvista.Olen ihan hulluna persoonalliseen keramiikkaan ja sen erilaisiin pintarakenteisiin.Olen joulumyyjäisistä ostanut osittain lasitettua rakukeramiikkaa,se on tämän hetken lemppari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit. Saven upeus onkin siinä, että se taipuu niin moneen.

   Poista
 2. Mahtava reissu teillä takana. Täälläkin yksi keramiikasta innostunut. Ja tuo kantti design shop kuulosti myös sellaiselta, että aikaa saisin siellä vierähtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kesällä on varmaankin palattava takaisin taiteilijakylään jälleen kerran vaikka perheen kanssa, upea kohde.

   Poista
 3. Itsekin tuolla joskus käynyt ja haluaisin uudelleen. Siellä on niin paljon ihasteltavaa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vietetään hiihtolomaa nuorimmaisen kanssa, mukavaa viikkoa sullekin.

   Poista