8. joulukuuta 2019

Diy makramee-lampunvarjostin


Kun piti tehdä töitä, kouluhommia ja joulusalaisuuksia. Kun ihan oikeasti piti tyhjentää päätä, jätin kaiken muun ja tein meille vihdoin viimein makuuhuoneeseen varjostimen. Käsityöt tekevät hyvää aina, mutta varsinkin silloin, kun pitää hellittää ja saada muuta ajateltavaa.
Lokakuun alusta on asuttu nykyisessä kodissa ja makkarista puuttui edelleen kattovalaisin. Hyvin on pöytävalaisimellakin pärjännyt, mutta tähän vuodenaikaan haluaa kaiken mahdollisen lisävalon käyttöön. 


Innostus tuli kirppikseltä löytämästäni euron varjostimesta, jonka purkamalla sain tarvittavat osat uuteen varjostimeen.


Valkoista ajattelin, mutta vain mustaa  Lankavan Paulina-punoskudetta löytyi varastosta tähän hätään tarpeeksi. Isoon varjostimeen kului kudetta liki 1,5 kerää/kiloa.


Kuteet kiinni renkaaseen ja sitten taas solmimaan luovasti soveltaen. Se on mielestäni tässä hommassa parasta. Kun ei ole valmista mallia, voit itse keksiä mallin työn edetessä. Se jos mikä rentouttaa.
Kiinnitin renkaan oviaukkoon sopivalle korkeudelle, mutta pakko myöntää, että tuntien solmimisen tuntee kyllä hartioissa. Olisko nyt sitten väsynyt, mutta tyytyväinen.


Tämän syksyn käsityötekniikka on mulla ollut selkeästi makramee. Nopeasti valmistuvia pieniä töitä ehtii punoa iltaisinkin.  

Nyt voisi jo olla aika napata käyttöön jokin uusi tekniikka, joka rentouttaa. Mitä ehdotat?

Mukavaa 2. adventtisunnuntain iltaa, terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti