1. joulukuuta 2019

1. adventin lahjavinkki käsitöiden harrastajalle

Sain Karistolta Marjo Mainingin Kässämeininki -kirjan tutkittavakseni jo hetki sitten, mutta erään työkalun saatavuus on asettanut haasteita kirjan esittelylle.


Kirja esittelee 35 sisustuskäsityötä, joihin kirjailija on saanut ideoita kotoa löytyvistä tavaroista. Hän kertoo työskennelleensä myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen sisustusprojekteissa, joten mahdollisuudet hylätyn tavarataivaan uumeniin ovat olleet suotuisat. Moni idea saattaakin lähteä liikkeelle tavarasta, johon kirppiksellä ihastut.

Kässämeiningistä löytyy muun muassa erilaisia tekstiilejä, korien jalostusta, pienesineiden uudelleenkäyttöä sekä huonekalujen tuunausta. Kirjan yleisilme on mielestäni hauska, se kannustaa kierrätyksen ohella huomaamaan huumorin. Kässäilyssä saa olla rento ote yhtä lailla yleisesti kuin omassa tekemisessä.

Kirjan kuvat ovat valokuvaaja Emmi Korhosen käsialaa.


Mun ehdoton suosikki tämän kirjan ohjeista on sohvatyyny, joka on tehty taas niin suositulla tuftaustekniikalla. Punch needle -neulaa langanpujottimineen ei sitten ihan joka kaupasta löytänytkään, joten homman testaus on jäänyt. 
Olen tehnyt joskus yli 10 vuotta sitten tyynyn ja taulun tällä tekniikalla Taito-yhdistyksen kurssilla ja tykkäsin luovan tekniikan helppoudesta.
Nyt olen löytänyt neulan Hobby Pointista Helsingistä ja lupaan laittaa kuvaa testailustani myöhemmin.


Jotain muutakin halusin kokeilla. Jotain, joka valmistuisi hetkessä. Kaivelin taas esiin makramee-langat, ostin kirpparilta korin ja yhdistelin muutamalla solmulla niistä roikkuvan hedelmä- tai yrttikorin Marjon vinkeillä. Kiva idea, korin ja langan vaihtelun avulla yksilöllinen lopputulos.Jos ostat tänä jouluna lahjoja, kirja on aina hyvä lahja!

Kässämeininki onkin mun tämän joulukuun ensimmäisen päivän lahjavinkki askartelun ja käsitöiden harrastajalle.

Ihanaa adventtisunnuntain iltaa, terkuin Suska.


*Kirja saatu kustantajalta blogiyhteistyönä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti