6. tammikuuta 2015

DIY-verkkolyhty

Aurinkoisessa pakkassäässä koiran kanssa lenkkeiltyäni sytytän uuniin tulet ja lyhtyihin valot.
Kävin viime vuoden puolella parillakin verkkopaperimössölyhtysydäntaimikätahansaesine -kurssilla, mutta kuvat eivät paikallislehden lisäksi ehtineet tänne.
Tällä tekniikalla voit tehdä esimerkiksi lyhtyjä, kransseja tai sydämiä, joten ohje on ajaton.

 
Tee kaavoja erilaisiin lyhtyihin ja askartele useampi kerralla.
 Kokoaminen on helppoa ohuella metallisella puolalangalla.
 
 
Taito Shopin kurssilla käytimme pellava-arkkeja. Arkin
pitää vettyä ensin kunnolla, jonka jälkeen se revitään postimerkin kokoisiksi paloiksi ja sekoitetaan veteen vaikkapa betoni- tai maalisekoittimella.

 
Puulan Manuellin kurssilla teimme sydämiä kanaverkkoon ja käytimme massassa wc-paperia, jonka hylsy liukenee veteen. Sekoita 1 l vettä ja 1 dl liimaa. Revi 1 paperirullallinen joukkoon, tee mössöä kuten edellä ( ohuempaan paperiin toimii myös vanha sauvasekoitin) ja lisää 4 l vettä sekoittamisen aikana. Saat puoli ämpärillistä massaa, josta riittää moniin askarteluihin. Massa säilyy kannen alla viileässä pitkään, joten kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla.
 
 
Kuivata lyhtyä hiustenkuivaajalla kastojen välillä. On makuasia, kuinka tiiviiksi lyhdyn seinät haluaa ja kuinka monta kertaa lyhtyä kastaa paperimössössä.

                                                   Mukavaa loppiaista, terkuin Suska.2 kommenttia:

  1. Siis noi lyhdyt on ihania ja minun on pitänyt tehdä niitä, mutta en ole ehtinyt vielä. Kiitos muuten ohjeesta eli tuon mökin kokoamisesta. terv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sait ideaa Liisa, ei muuta kuin työn alle. Mäntyharjun Taito Shopissa on tehty vuosien mittaan vaikka mitä tällä tekniikalla. Kookkaat pyöreät lampunvarjostimet taisivat olla oikein hitti.

      Poista