24. helmikuuta 2017

Kirjantuliainen Tallinnasta

Uuden kirjan kirjoittamisen loppusuoralla en ole ehtinyt tännekään totutusti. Muista asioista on pitänyt tinkiä, kun en taaskaan ollut kaukaa viisas, ja aloittanut kirjoitushommia riittävän aikaisin. Vaikka yleensä teen hommat mieluummin hyvissä ajoin, tässä kohtaa luovuuteni pääsee vauhtiin vasta viime tingassa. No, tunnenpahan itseni, enkä romahda asian vuoksi.

 
Kovasti olen viime aikoina miettinyt viherkasveja ja niiden roolia Koivulassa. Lähinnä niiden lisääminen on käynyt mielessä, yhden käden sormilla kun ovat tällä hetkellä laskettavissa. Vihreällä saa kuitenkin tosi helposti kevättä, kodikkuutta ja kauniita asetelmia. 

 
Otin tiistaina vapaapäivän ja kävin lasten kanssa mittailemassa Tallinnan katuja ja erilaisten vaateputiikkien määrää. Molempia oli riittävästi. Löysin toki itsellenikin jotain, kuten huippukivan kirjan.
 
Urban Jungle bloggers on varmasti tosi monelle tuttu blogiyhteisö, johon minä kuitenkin tutustuin vasta nyt. Sinne sitä onkin mukava uppoutua joskus ajan kanssa. Igor Josifovicin ja Judith de Graaffin kirja Urban Jungle oli vastaus viherkasvipohdintoihini.
           Kirjassa on sisustusta, kasvivinkkejä, hoito-ohjeita ja tee itse -vinkkejäkin. Just hyvä!

Soitin sitten äidille, että ottaa isoäidin vanhasta kultaköynnöksestä kunnon oksan juurtumaan. Siitä se lähtee ja kohta on varmaankin olohuoneen ikkuna täynnä savesta muotoiltuja amppeleita rivissä, vaikka juuri sitä vastaan olen aina ollut.

                                                 Aurinkoista viikonloppua, terkuin Suska.

ps. Oletko jo kurkannut Koivulan instagram-tiliä? Siellä on myös sellaisia kuvia, joita ei tänne päivity :)

4 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan mikä sulla on työn alla. Ihanaa ja vähän kamalaa puuhaa samaan aikaan toi kirjan kirjoittaminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laajentaa hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle, oppii tosi paljon uusia mielenkiintoisia asioita elämästä ja ihmisistä. Sanotaan nyt vaikka näin, että tuleva kirja sopii tosi hyvin suomalaisuuteen ja sitä kautta Suomen juhlavuoteen:)

   Poista
 2. Mielenkiinnolla myös odotan, mitä sinulta on syntymässä. Minulla ei ole yhtään ainoata viherkasvia. Minä saan ne alta aikayksikön hengiltä. Mutta tuoreita kukkasia on aina ja jotain kukkivia ruukkukasveja, jotka heitä pois niiden kukinnan loputtua :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin heitän orkideat pois tai vien äidille kukkimisen jälkeen, sillä hän jaksaa odottaa niiden uutta kukkaloistoa.

   Poista