5. huhtikuuta 2017

Kukkapelto tai ainakin pieni virkattu kukkaketo

 
Olin helmikuun lopulla ja maaliskuun alussa parin illan kurssilla Taito Shopissa, jonka kevään kurssivalikoimasta nappasin palamaton virkkauskurssin. Tämä oli Taito Itä-Suomen alueen kiva uusi idea työstää mattoja pieni pala kerrallaan, jolloin käsityö on kevyt tehdä ja kulkee vaivatta mukanasi minne tahansa, missä kädet kaipaavat tekemistä.


Pyöreän maton halkaisija on 120 cm, ja se virkattiin Mini-ontelokuteesta. Sopiva virkkuukoukun koko tähän kuteeseen on nro 6. Kotoa löytyi nro 5,5, joka myös toimi oikein hyvin.

Mukavassa seurassa palojen virkkaaminen lähti mainiosti liikkeelle. Halusin kurssille nimenomaan siksi, että joskus minulla on ollut vaikeuksia ymmärtää työohjeita, vaikka silmukat osaankin. Nyt sain neuvot ja niksit juuri silloin, kun apua tarvitsin.


Kun mattoon tarvittavat 71 palaa olivat valmiina, ne kiinnitettiin toisiinsa nurjalta puolelta virkkuukoukun avulla silmukan takaosasta yhdistäen. Palat voi toki yhdistää ommellenkin. Sommittelua helpotti paperille piirretty 120 cm:n kokoinen ympyrä. Lopuksi ohjevihkonen neuvoi höyryttämään maton, mikä viimeistelee sen tasaiseksi.

 
Ja tässä minun mattoni, jossa on ihan oma ilmeensä. Yhden ison kukan sijasta virkkasin niitä kolme, ja muutenkin etenin taas luovasti palojen lukumääriä laskematta. En höyryttänyt mattoa vielä, sillä taidan jatkaa projektia, jotta saan upean suuren maton sopivampaan paikkaan.
 
Jos innostuit, mutta et päässyt Taito Itä-Suomen kursseille, voit tilata maton tarvikepakettina verkkokaupasta ja antaa virkkuukoukulle kyytiä kotona.
 
Kepeää keskiviikkoa, terkuin Suska.
 
*Maton tarvikkeet saatu blogiyhteistyönä

1 kommentti:

  1. Kaunis matto, mutta onhan siinä ollut työtäkin. Lopputulos palkitsee ja kuviot näkyy hyvin vaaleaa lattiaa vasten.

    VastaaPoista