24. lokakuuta 2017

Taito Itä-Suomen Kuurankukka


Minä halusin kokeilla hommaa sekä että eli tehdä osan kurssilla ja osan kotona. Hyppäsin mukaan Mäntyharjun Taitopiiriläisten joukkoon.


Kurssikalenterista löydät Taito Itä-Suomen alueella pidettävien kranssikurssien aikataulun. Jos ostat tarvikepaketin, saat tarvikkeet ja kuvalliset ohjeet, joiden avulla onnistut myös kotona tai vaikka omassa kaveriporukassa. 


Ensin pieniksi paloiksi nypitty pellava-arkki turpoamaan veteen, jonka jälkeen Pia Numminen ohjeisti metallilankakukkien taivuttelun. Oman mallin mukaisten kukkien tekeminen oli yllättävän yksinkertaista, ja oli mukava huomata, kuinka erilaisia kukkia jokainen kurssilainen taivutteli. On tärkeää, että metallilanka on ruostumaton, muutoin se värjää märän paperimassan kirjavaksi.
  

Turvonnut paperimassa hienonnettiin poraan kiinnitettävällä maalinsekoitusterällä, jonka jälkeen kranssi kastettiin massaan.


Kuivatusvaiheen jälkeen toinen kasto tarvittaessa/halutessa. Jos kastat märän kranssin heti uudelleen, entisetkin massapalat saattavat irrota.

Tämän vaiheen tein kotona. Hienonsin vedessä turvonneet palat sauvasekoittimella, joka toimi hommassa erinomaisesti. Kastoin vain kerran, jolloin terälehtien metallilangat näkyvät vielä selkeästi.

Ylimääräistä massaa ei saa kaataa viemäriin tukkeutumisvaaran vuoksi! Siivilöi vesi pois ja puristele massa kuivumaan seuraavaa käyttöä varten. Kätevää, sillä yhdestä pellava-arkista saat useammankin kranssin. 


Kranssin voi myös maalata tai vaikka spreijata, jos huurteinen valkoinen ei miellytä. Lopuksi  kranssin ympärille kiedotut pienet patterivalot metallilangassa viimeistelevät koristeen, vai mitä tykkäät?


Mukavaa viikon jatkoa, terkuin Suska.

*Kurssimateriaali saatu blogiyhteistyönä


10 kommenttia:

 1. Vautsi miten hieno, minun mieleinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lelle, kivan ohjeen olivat taitolaiset kehitelleet, ja sitä voi soveltaa moneen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tämän mallin takana ovat Hanna Hintikka ja Heini Nieminen <3

   Poista
 3. On kaunis. Ihan piti googlata tuo Itä-Suomen kurssikalenteri ja osoittautui että sehän on ihan tuttu täällä Joensuussa. Minäkin tein viime talvena yhden kranssin heidän ohjeidensa mukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Anneli. Idearikkailta taitolaisilta löytyykin paljon upeita ohjeita.

   Poista
 4. Upea kranssi :) Tuollaisen voisi kokeilla myös itse tehdä. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista