15. heinäkuuta 2018

Elinvoimaa luonnosta

Just nyt on sellainen olo, että elinvoimaa rutkasti lisää tänne kiitos, mutta luonnollisin keinoin. Kun sain Viisas elämä -kustantamon julkaiseman Vihermehu-kirjan uusitun painoksen tutkittavakseni, olin enemmän kuin innoissani. Kirjan kansi on todella onnistunut, se erottuu positiivisesti ja houkuttelee tutustumaan teokseen tarkemmin.


Kirjan kirjoittaja Tara Lange on kirjailija ja luennoitsija, joka paneutui aiheeseen aikoinaan tyttärensä sairastumisen vuoksi. Vihermehut ovat mullistaneet hänen perheensä elämän ja nyt yrittäjä jakaa tietotaitoaan kaikkien iloksi.

Kirja sisältää valtavasti tietoa reseptien ohella. Mutta miksi vaivautuisin mehustamaan ainekset, jotka voin ihan yhtä lailla syödä?

Kirja vastaa esimerkiksi näin:
-Vihermehu on nopein tapa saada suuria määriä ravinteita kehoon
-Vihermehuista saa energiaa ja virkeyttä
-Vihermehujen teko on helppoa ja edullista
-Mehu ravitsee muttei aiheuta turvotusta tai epämiellyttävää kylläisyyden tunnetta
-Vastustuskyky kasvaa mehujen ansiosta

Kovin usein en ole flunssassa, mutta olisi upeaa voida huomattavasti paremmin, päästä eroon sokeri-addiktiosta ja puhdistaa kehoa muutenkin. 
Omasta keittiön kaapista löytyikin vielä sellainen kone, ettei paremmasta väliä. Jo lapsena tein porkkanamehua samalla masiinalla, joten mikään ei estänyt minua kokeilemasta jotakin vihermehua kirjan reseptillä.


Virkistävä kurkkumehu sisälsi kurkun ohella parsakaalia, porkkanaa, omenaa ja inkivääriä. 
"Siis ihan mielettömän hyvää", totesi tytär ja olin samaa mieltä.

Koneen äänet vain olivat sitä luokkaa, että koira meinasi saada sydärin ja varmasti myös naapurit kuulivat vihermehuja syntyvän. Seuraavalla kerralla koira pihalle mehustuksen ajaksi ja linkoon basilikan ohella kesäkurpitsaa, ananasta ym, edellisen illan grilliaterialta ylijääneitä kasviksia ja hedelmiä. Varmaan aloittelijan tuuria, mutta nekin toimivat yhdessä ja jopa mies tykkäsi.

Jääkaappiin unohtuu monesti pieniä jämiä kasviksista, jotka joutuu lopulta heittämään pois. Nyt tiedän, miten hyödynnän ne ja monet muut pihalta löytyvät herkut. Luen kirjaa vielä tarkemmin, jotta tiedän aiheesta enemmän ja opin yhdistelemään toistensa kanssa sopivia raaka-aineita. Ja kun olen oikein viitseliäs, yritän hyödyntää myös vihannesten kuidut sämpylätaikinaan.

Aluksi ajattelin kokeilla mehuja välipalaksi, sillä iltapäivisin olen monesti ihan veto veks. Jos innostus jatkuu, on kyllä hankittava myös uusi mehulinko tai todella hyvät kuulosuojaimet.

Oletko sinä tehnyt vihermehuja tai jopa paastonnut niiden avulla?

Helteinen heinäkuu senkun jatkuu. Vihermehut ovatkin tähän ilmanalaan juuri sopivan kevyttä ja  virkistävää herkkua, terkuin Suska.

*Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti