17. tammikuuta 2020

Kahvia kiitos!


Kahvi on tärkeä osa suomalaisen elämää ja sitä kuluu paljon. Tutkimuksista viis, nyt paneudutaan yksilöllisiin mieltymyksiin. Kahvin valmistustavoista löytyy eroja, kuten kahvisekoituksista ja paahdoistakin. Ja vaikuttaahan kahviin myös vesi, sen maku ja laatu. 

Seuraavassa kyselyn tuloksia, miten kahvinsa nauttivat Kaisa, Henna, Kalle ja Markku.
 
                                           1. Miten juot kahvisi ja kuinka usein? 
                                           2. Suosikkikahvisi ja miksi? 
                  3. Onko paras kahvihetki kotona, kahvilassa vai kavereiden kanssa? 
                                           4. Kuinka kahvi vaikuttaa elämääsi? 
                                           5. Suosikkikahvilasi?Kaisa Virtanen
Helsinki

1. Nykyisin juon kahvia vain 1-2 kupillista päivässä. En koskaan aloita aamuani kahvilla, vaan ensin syön aamiaisen ja juon teetä. Kahvin vuoro on vasta siinä vaiheessa, kun aloitan työt. Mahdollisen toisen kupillisen juon yleensä aamupäivällä jossain palaverissa tms. Puolenpäivän jälkeen en enää nykyisin juo kahvia, koska muuten valvoisin liian pitkään.

2. Suosikkikahvejani on kolme: latte, cappucino tai Presidentti Tumma paahto. Pidän tummapaahtoisista kahveista. Nykyisin yhä useammin juon tosiaan lattea tai cappucinoa, koska ne tuntuvat jotenkin "lempeämmiltä" kuin perinteinen suodatinkahvi.

3. Paras kahvihetki vaihtelee. Ystävien, perheen tai sukulaisten kanssa nautittu on tietysti aina mieleen, mutta ihan hyvältä tuntuu myös yksin nautittu, kiireetön kahvihetki vaikka parvekkeella, myös talvella terassilämmittimen lämmittäessä.

4. Työn aloituskahvista on tullut kiva tapa siirtyä työmoodiin. Joskus aikoinaan join kahvia lähes litran päivässä. Sellaista kahvimäärää ei vatsani enää kestäisi. Myös yöunet kärsisivät tuollaisesta määrästä. Muutama vuosi sitten olin ilman kahvia kolmisen kuukautta enkä saanut mitään vieroitusoireita. Minun ei vain tehnyt mieli kahvia. Nyt tuo 1-2 kupillista tuntuu hyvältä määrältä.

5. Suosikkikahviloita on useita, joista valitsen fiiliksen mukaan. Ekberg, Fazer, Ursula, Café Tin Tin Tango, Café Engel, Cafe Succes jne.

Yhden Kaisan lempikahviloista löydät täältä
Henna Ahtiainen
Mäntyharju

1. Maidon tai kerman ja sokerin kera, ns. tallikahvi maistuu mustanakin. Kahvia juon oikeastaan aina kun sitä on saatavilla.

2.Olen perinteisen vaaleapaahtoisen suodatinkahvin ystävä. Kausittain myös tummapaahto maistuu erityisen hyvälle. Helteellä jäinen cappuccino toimii.

3. Ehdottomasti kavereiden kanssa! Samalla vaihdetaan kuulumiset ja parannetaan maailmaa.

4. Päivä alkaa kahvilla eli on aika isossakin roolissa. Myös moni sosiaalinen hetki luodaan kahvin äärellä. En koe kahvin vaikuttavan huonolla tavalla, iltakahvit voi hyvin nauttia ilman yöunien menetystä.

5. Müüriääre kohvik Viron Haapsalussa on aivan ihana! Eikä heidän kahveissakaan ole moittimista.

Hennan lempikahvilan tiedot löydät täältä Kalle Hölttä
Mäntyharju


1. Suodatinkahvi tai cappuccino kauramaidolla. Aika reippaasti menee kahvia, ehkä 6-10 kuppia päivässä keskimäärin.

2. Arkikäytössä suodatinkahvina Pauligin New York. Muutoin mutteripannulla tai espressokeittimellä jostain keskipaahtoisesta täyteläisestä kahvista cappuccino kauramaitoon.

3. Paras kahvihetki on missä vaan kunhan sen saa nauttia rauhassa. 

4. Se on ehkä ennen kaikkea syy pysähtyä hetkeksi. Toki piriste, mutta myös pieni pysäkki kiireen keskellä. 

5. En osaa oikein sanoa, ehkä se suosikkikahvila löytyy seuraavalta reissulta johonkin uuteen paikkaan. Entinen Paahtimo Papun kahvila oli symppis, mutta sitä ei enää ole.

Paahtimo Papulta löytyy verkkokauppa, jonka valikoimaan pääset tutustumaan tästä


       Markku Ahtiainen juo kahvia monella tapaa, myös pussista haudutettuna.   

                        
Markku Ahtiainen
Woolwich Lontoo

1. Maidon kanssa, ei sokeria. Vaihtelee, kuinka usein: välttämättä ei ollenkaan kotona esimerkiksi vapaapäivinä tai lomalla, töissä saattaa mennä kolmekin kuppia tauoilla.

2. Suosikkikahvia ei ole, menee monet merkit ja myös murukahvi, suodatinkahvi, kapsyylikahvi ja nykyään myös kahvipussit (sama periaate kuin teepusseissa).

3. Paras hetki juoda kahvia on kavereiden kanssa olkoon se sitten kotona, töissä tai kahvilassa.

4. Pystyn hyvin elämään ilman kahvia, en ole siihen koukussa: tee maistuu hyvin myös! Monesti etenkin töissä kahvin juonti on tapa, mitä vain seuraa. Yövuoroissa tulee juotua muutama kuppi, vaikka ei se paljon omaan pirteyteen vaikuta. Kotona voin juoda kahvia illalla ennen sänkyyn menoa ja uni tulee yhtä hyvin kuin ilman kahvia.

5. Ehkä paikallinen The Coffee Lounge: hyvää kahvia, suolaista ja makeaa syötävää ja kivaa henkilökuntaa.


Markun lempikahvilaan pääset tutustumaan tästä                                                              Kuinka sinä nautit kahvisi?

                                                    Mukavaa viikonloppua, terkuin Suska.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti