2. huhtikuuta 2021

Tunnetko kässäkirjani ?

 

Siinä ovat kaikki tähän asti ilmestyneet kirjani. Ovatko ne sinulle miten tuttuja tai onko tuotannossa joku, josta et ole koskaan kuullutkaan? Olisi kiva tietää, omistatko niistä yhtään ja miksi valitsit sen. Kodin helpot makrameet, Moreeni 2021

Kirjassa on 20 solmeiluohjetta, joilla teet kotiisi huonekaluja, amppeleita, tyynynpäällisiä sekä monia muita käyttö- ja koriste-esineitä.
Kaikista töissä tarvittavista solmuista on havainnolliset vaihekuvat. Kun olet oppinut yhden kuvion, sinun on helppo soveltaa sitä useampaan työhön.

Monet mallityöt tein myös omaan tarpeeseen, joten toivottavasti sinäkin löydät useita mieluisia ohjeita.


Jokanaisen puukässää, Moreeni 2020

Kirjan ohjeilla nikkaroit kalusteita ja käyttöesineitä kotiin, pihaan ja parvekkeelle. Et tarvitse puusepän koulutusta etkä kalliita erikoistyökaluja tai -tiloja.
Kirjassa on 20 ohjetta, joilla uudistat kodin eri huoneiden ilmettä. Kaikkia ohjeita voi soveltaa muuttamalla mitoitusta omien tarpeiden mukaan tai vaihtamalla pintakäsittelyn mieleisekseen.

Puukäsityöt kulkevat mukanani aina eri tavoin ja oli mukava saada työstää aiheesta kirja. Useat mallityöt ovat edelleen kotini sisustuksessa mukana.


Koreja käsin, Moreeni 2018

Puno, ompele, taittele, virkkaa, ruuvaa, liimaa, pujottele, nido, tuunaa.
Koreja kodin joka tarpeeseen. Kätevät korit eri materiaaleista syntyvät helpoilla ja oivaltavilla ohjeilla. Voit kokeilla uutta, kierrättää vanhaa tai kerätä materiaalit luonnosta. Sisusta ja järjestä kotisi persoonallisilla, käsintehdyillä koreilla.

Pieniä, nopeasti valmistuvia koreja on mukava tehdä vaikka ystävien kanssa ja niille on aina tarvetta. 


 Hyvä sauna, Moreeni 2017

Mistä syntyy hyvä saunomiskokemus? Kirjassa esitellään 12 erilaista, eri puolella Suomea sijaitsevaa saunaa. joista hahmottuu suomalaisen sauna-arkkitehtuurin ja saunomiskulttuurin moninaisuus. Yksityisestä julkiseen, kaupungista järvenrantaan savusaunasta saunalauttaan - jokaisella on oma suosikkinsa.

Suomen juhlavuonna aihevalinta oli minulle selvä. Saunojen esittelyn lisäksi tein kirjaan saunomiseen liittyviä tee itse -ohjeita. Saunakuvista vastasi valokuvaaja Ritva Tuomi.


Käsityöläisten kodit, Moreeni 2016

Kirja esittelee 13 erilaista kotia sekä niiden käsistään kätevät asukkaat. Tule ja kurkista, millainen on keraamikon, lasitaitelijan tai sepän koti, miten tekstiilitaiteilijoiden työ näkyy heidän omassa asumisessaan, miten mosaiikkiharrastus muuttui työksi ja valtasi myös puutarhan - tai miltä näyttää koti, joka on samalla työhuone ja myymälä.
Ihmiset, jotka työkseen ideoivat ja luovat kauneutta muiden iloksi, toivottavat sinut tervetulleeksi koteihinsa ja työhuoneilleen.

Valokuvaaja Ritva Tuomen idean pohjalta vierailimme eri alojen taitajien kodeissa ja he antoivat omat tee se itse -vinkkinsä lukijoille, jotka on helppo toteuttaa ohjeiden ja työvaihekuvien opastuksella.


Pannunalunen Moreeni 2016

Vaatimaton, mutta tuiki tarpeellinen keittiön tarve-esine muuntuu moneksi. Miksi tyytyisit yhteen ja samaan, kun voit näppärästi tehdä vaikka joka kattaukseen oman, juuti sopivan muotoisen ja värisen alusen?
Tämän kirjan ohjeilla syntyy alusia veistämällä ja virkkaamalla, punomalla tai ompelemalla - tai monin eri tavoin askarreltuna. Kirja tarjoaa 30 erilaista ohjetta monista eri materiaaleista valmistettujen pannunalusten tekemiseen. Raaka-aineeksi sopii mikä tahansa kuumuutta kestävä materiaali, ja monesta tarpeettomasta tavarasta voi tehdä kivoja pannunalusia.

Tämä "runsaudensarvi" syntyi samana vuonna Käsityöläisten kotien kanssa ja otin itse kirjaan työvaihekuvat Ritva Tuomen kuvatessa valmiit pannunaluset.


Matto x 30, Moreeni 2014

Mistä matto kotiin, kun kauppojen valokoimista ei löydy sopivaa?
Kirjan ohjeilla voit tehdä 30 erilaista mattoa ihan mihin haluat - eteiseen, keittiöön tai kammariin, kuistille tai saunan pukuhuoneeseen tai vaikka pihalle. Mitat, värit ja materiaalit voi jokainen valita itse ja tekniikoita on joka lähtöön; voit virkata, solmia, ommella ja kutoa, kierrättää ja tuunata, värjätä ja maalata.

Ritva Tuomen idean pohjalta suunnittelimme ja valmistimme yhdessä upeita mattoja, jotka innostivat myös Suomea laajemmin. Kirja ilmestyi Saksassa 2017.


Luonto sisustaa, WSOY 2013

Nauti käsillä tekemisestä, tuo tuulahdus luontotunnelmaa kotiin!
Kirja esittelee 60 piensisustusprojektia luonnonmateriaaleista; naulakoita, valokuvakehyksiä, servettirenkaita, koristeita sekä monia muita kekseliäitä ideoita. Suurin osa aineksista löytyy kotipihalta tai lähimetsästä. Kirjan teemoja ovat muun muassa puu, tuohi, kävyt, paju, villa, sammal, kukat, jää ja kivi. Selkeät ohjeet auttavat onnistumaan.

Tämä kirja on edelleen yksi tuotantoni oma suosikki. Kuvat Ritva Tuomi.


Risu, paju, betoni & rautalanka, WSOY 2011

Vähän rautalankaa, risuja tai pajunkissaoksia - luonnonmateriaaleista voi luoda monenlaista lumoavaa kotiin ja puutarhaan. Kierrättämällä esineille löytää uuden käyttötarkoituksen ja oivallukset palkitsevat, kun vanhasta syntyy uutta pikkurahalla.
Taito kasvaa tehdessä, eikä alkuun pääseminen vaadi kalliita työkaluja ja tarvikkeita: tee karkkirasioilla mosaiikkipaloin koristeltuja betonilaattoja, koivupölleistä leipälautaset...
Risu, paju, betoni & rautalanka - kerää, kierrätä ja luo uutta -kirja antaa runsaasti ideoita ja helppoja teko-ohjeita aloittelijallekin.
Saha tai sakset! Innostu ja luo uutta!

Enimmäkseen pieniä kivoja ohjeita puutarhaan, vaikka innostuimme kyllä Ritva Tuomen kanssa tekemään myös muutaman isomman projektin kirjaan.


Yhdeksän polkua puutarhaan, Multikustannus (nykyinen Moreeni) 2007

Puutarhassa luovuus kasvaa. Kirja johdattelee yhdeksään erilaiseen puutarhaan ja esittelee persoonallisia puutarhureita, joiden pihoja koristavat kasvien ohella monenlaiset kekseliäät elementit. Kirja kertoo esimerkiksi lumoavasta satupuutarhasta, mosaiikkitöin väritetystä pihasta sekä esteettisistä risutöistä. Pihan sisustamiseen voi käyttää vanhoja tavaroita ja luoda ekologista kierrätystaidetta. Metsänhenkeä luovat puolestaan kiveykset, saniaiset ja sammal. Kirjan ideoista jokainen voi valita mieleisimmät omaan unelmien puutarhaansa.

Tästä se lähti kesällä 2006, tieto- ja käsityökirjojen tekeminen. Ritva Tuomen valmiista ideasta, jonka kustantaja hyväksyi. Sain vierailla upeissa puutarhoissa, joten kipinä oman mökkipuutarhan tekemiseen syttyi entistä vahvemmin.

Hieno matka, kiitos, että olet mukana!

Hyvää pääsiäisen aikaa, terkuin
Suska.
                                            


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti