13. helmikuuta 2023

Vaatteiden uudistus silityskalvoilla


Oletko koskaan kokeillut silityskalvoja? Mä testasin ekaa kertaa Eurokankaan silityskalvoja, joita löytyy useissa väreissä ja sävyissä. 
Ensimmäisessä vanhan puseron uudistuksessa lähdin liikkeelle yhdellä värillä.


Suunnittele kuvio ensin paperille.


Leikkaa kuvio ja käytä kaavana silityskalvon leikkaamiseen. Tarvitset terävät sakset tai kirurginveitsen ja leikkuualustan, sillä pinnasta irrotettava suojakalvo on suhteellisen paksu.


Kohdista kuvio haluamaasi paikkaan ja silitä matalalla lämpötilalla (yksi piste tai 140-150 astetta) ilman höyryä suoraan kalvon päältä. Vähän jännitti ja ensin piti kokeilla leivinpaperin läpi, mutta sitä ei tarvittu eikä muovi sulanut raudan pohjaan. Lue kuitenkin aina valmistajan ohje kiinnityksestä, tämä Eurokankaassa myytäville silityskalvoille.

Poista suojakalvo ennen kuin kuvio on jäähtynyt. Jos kuvio ei ole jostain kohtaa kiinnittynyt kokonaan, voit kohdistaa suojakalvon uudelleen kuvion päälle ja jatkaa silitystä.
Ohjeessa suositellaan tekstiilin ensimmäistä pesua vasta vuorokauden jälkeen kuvion kiinnityksestä. Pesu nurinpäin käännettynä 30 asteessa. Silityskalvoja voi käyttää kaikkien silitystä kestävien kankaiden koristelemiseen.

Tämä oli hauska testi ja menee kyllä jatkoon vanhojen vaatteiden uudistamiseen. Ensi kerralla useampi väri käyttöön, terkuin Suska.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti