31. elokuuta 2023

Kiitos elokuu

 


                                                                            Kiitos elokuu!

Kuvakollaasissa kesän ja elokuun kivoja juttuja. Mansikoita kerätty ja syöty, mutta yhtään purkkia hilloa en tänä kesänä keitellyt. 

Omat ja äidin matot tuli pestyä, vaikka vanhan kansan mukaan ne olisi pitänyt pestä jo keväällä kirkkaissa kylmissä vesissä. 

Mökin kasvimaaruutuihin kylvin tänä vuonna kukkien siemeniä ja sieltä kasvoikin monenlaisia pikkuruisia aurinkoja mieltä ilahduttamaan. 

Mökkipihalla riittää kranssitarpeita vaikka vuoden jokaiselle kuukaudelle ja elokuussa syntyi muhkea ovikoriste, joka jo kuivuneena koristaa ulko-ovea edelleen.

Tyttären kanssa koristeltiin mukeja jo heinäkuussa siirtokuvilla, joista kuva. Samaa hommaa jatkoin elokuussakin tekemällä neljä mukia vuodenaikakuvituksin.

Yhden simpukankuoritaulunkin sain elokuussa tehtyä. Se on isompi taulu oman kaupunkikodin seinälle. kauniita kuoria riittää edelleen. Tykkäisitkö tehdä niistä taulun tai tuulikellon työpajassa, jos sellaisen järjestäisin?

Lehtiduuneista esimerkkinä Meidän Mökkiin tekemäni sähköttömän mökin esittely, jonka terassikuvani pääsi myös lehden kanteen. Mökkejä ja puutaloja on hakusessa jatkuvasti juttuja varten, joten jos tiedät kivoja kohteita, ota ihmeessä yhteyttä!

Taito-yhdistysten kurssitoiminta on jälleen käynnistynyt. Sain synttärilahjaksi sudit ja huiskat -kurssin, joka olikin pitkästä aikaan ihana tapa viettää iltaa samanhenkisten ihmisten seurassa.

Ja hei, sieniä riittää tänä vuonna ja uskon, että kausi jatkuu mainiona pitkään. Itse olen lapsuuden sieniretkistä huolimatta huono tunnistamaan sieniä, joten kerään vain kanttarelleja. Niitä olen jo säilönyt sekä itselle että äidille talven herkutteluun.

                

                   Sitten vain kohti ihanan kirpeitä syksyisiä aamuja. Voi hyvin, terkuin Suska.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti