24. toukokuuta 2015

Pihahommia ja parsapiirakkaa

                                                Kaikki on vielä edessä, ihana kesä!

Naapurin tulppaanit ovat muisto vain ja meidän pihalla ne ovat vielä nupullaan. Olen huomannut kevään edistyvän pihallamme hieman hitaammin kuin tuttujen puutarhoissa, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että saan nauttia keväästä pidempään.


 
Aamulenkin jälkeen on kiva istua rappusilla ja katsella pihaa. Tänään mieheni laski, että pihakuusessamme asustaa viisi oravanpoikasta. Kolme olen nähnyt aikaisemmin.
 
Kyllähän se puutarha istuenkin kasvaisi tai ainakin rehevöityisi, mutta jos haluan nähdä myös kukkia rikkaruohojen seasta, on pakko toimia. Aurinkoinen sunnuntai meni siis kukkapenkkejä kitkiessä. Vielä jos joku päivä oppisin käyttämään hanskoja siinä hommassa, eivät kädet olisi kuin raastinraudan jäljiltä. Suojaatko sinä kätesi puutarhahommissa?
 

 
Hupi on sitä mieltä, että on turha hötkyillä minkään asian suhteen. 
 
 
Onneksi tein aamulla parsapiirakan valmiiksi, sillä nyt ei siihen enää riittäisi energiaa. Hyvin se raikkaassa kevättuulessa puuhastelu vie voimia.
 
Ohje:
 
Nippu vihreää parsaa
valmis piirakkataikina
sipuli
ruohosipulia
1 purkki kermaviiliä tai creme fraichea
2 munaa
      pussillinen juustoraastetta
      lempimausteita
 
Sulata taikina ja painele pyöreän uunivuoan pohjalle. Kuori parsat ja katkaise tyvi. Pilko sipuli. Sekoita munat kermaviiliin ja mausta. Lisää juustoraaste sekä sipuli ja kaada seos vuokaan. Leikkaa ruohosipulia pinnalle ja painele parsat päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uunista riippuen.
 
Illemmalla pääsen vielä pihasaunaan, joten sunnuntain jatkoja, terkuin Suska.
 
  
Ps. Kolme päivää aikaa osallistua blogini synttäriarvontaan, jonne pääset tästä
 
 
 
 

8 kommenttia:

  1. Onpas kutsuvan näkönen piirakka, nams :P Parsat on mun superherkkua!

    VastaaPoista
  2. Sielläkin on siis parsakausi korkattu. Montakohan kertaa olen niitä jo herkutellut tänä keväänä. Saapa nähdä saanko ensimmäistä kertaa omia parsoja. Jotakin siellä on pikkuhiljaa nousemassa. Minullakin tulppaanit aukeamassa vasta ja myös kukkapenkkejä olen raivannut rikkaruohoista. Hanskoja en oikein osaa käyttää puutarhatöissä, joten käteni on varmasti samanlaiset kuin sinulla. Ihanaa, että teillä on oravia. Ne on jotenkin niin hellyttäviä. terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaude, omia parsoja, niitä en ole vielä yrittänyt ikinä.

      Poista
  3. Meilläkin aloitettiin parsakausi eilen! Valmistin parsaa ekaa kertaa uunissa. Löysin yhdestä blogista ohjeen. Tuli oikein hyviä, sellaisia rapeita. Kaunis on tuo piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi kokeilla jotakin uutta itsekin. Pari kertaa olen jo piirakkaa tehnyt, mutta parsa taipuisi kyllä vaikka mihin.

      Poista