Ja pitihän kurpitsan täytteetkin käyttää, joten valmistin sosetta ja keittoa. Piirakkaa varten ostin myskikurpitsan, kun ohjeessa niin toivottiin.
Kurpitsasose
2 l
talvikurpitsaa
1,5 dl vettä0,5 dl sitruunamehua
1 vaniljatanko
0,5-1 rkl kardemummaa
6 dl hillosokeria
1l
kasvislientä
500g
keltaista talvikurpitsaa
2 sipulia
50g
juuriselleriä¼ tl muskottia
1 rkl salviaa hienonnettuna
200 g sulatejuustoa
tuoreita salvian lehtiä ja voita
1
myskikurpitsa
3dl
kondensoitua maitoa
1 tl kanelia1 tl inkivääriä
¼ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
380 g piirakkataikinaa (pakaste)
Onko sulla jokin sadonkorjuuherkku, jota teet joka vuosi?
Nyt kohti kirjamessuja, joten mukavaa viikonloppua, terkuin Suska.
Hieno kurpitsa ja ihanat herkut. Mekin tehtiin kurpitsakeittoa ja marmeladia. Herkkua oli.
VastaaPoistaKiitti Satu! Aina kannattaa kokeilla uusia reseptejä :)
PoistaHyvää oli piirakka ♥
VastaaPoistaKiitos itsellesi Riitta!
Poista