5. tammikuuta 2017

Hella tulilla

 
Kun pakkanen paukahtelee vanhan talon nurkissa -20 asteessa, lämmitetään Koivulassa jokaisen huoneen uuneja.
Keittiön hellaan lyödään klapeja parikin kertaa päivässä, niin ei tarvitse maksaa sähköstä niin hurjia lukemia kuin haluavat aina laskuttaa. Vanha ja kulunuthan tuo puuhella on, mutta taipunut jo moneen sisustajan haluamaan värisävyyn ja mikä tärkeintä, toiminut moitteettomasti isännän pienen korjauksen ansiosta.
 
Aina tilanteen tullen nostan padat ja pannut hellalle ja valmistan sapuskat kuten mummini aikoinaan. Niin myös tänään.
Leppoisaa loppiaista, terkuin Suska.
 
 

4 kommenttia:

  1. Meilläkin tuntuu olevan kova pakkanen, -22. - Hyvää loppiaista pakkassäästä huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Puuhellaa minäkin kaipaan, kun puuta on omasta takaa. Leivinuunia lämmitän päivittäin pakkassäällä ja siinäkin on mukava laitella ruokaa ja joskus leipoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivinuunia ei Koivulan pienessä keittiössä ole, joten leivät paistuvat ihan modernisti sähköuunissa :)

      Poista