25. tammikuuta 2017

Makramee-tyyny ja käsityölauantai

Taitoliitto on valinnut makrameen vuoden käsityötekniikaksi. Hukkasin jämäkuteita yhteen sohvatyynyyn, jonka toinen puoli on tehty neulomalla ja toinen kaksoistasosolmuilla makramee-tekniikalla.                   
Hyvin sopii solmeilu tyynyynkin ja värivalinnoillahan ilmettä voi muuttaa haluamakseen.
 Meillä mennään nyt aika lailla retroillen. Huomasit varmaan olohuonenäkymässä kirkkaana loistavan oranssin keinutuolin. Se saatiin talokauppojen yhteydessä ja on odottanut ullakolla yli 10 vuotta valkoista maalia pintaansa. No enää en haluaisi siitä valkoista vaan mustan, mutta näyttäähän se hullun hauskalta noinkin. Tuskin kuitenkaan jaksan katsella sitä yhtä monta vuotta tuon värisenä...kuka tietää :)

 
Valtakunnallisessa uudessa tapahtumassa järjestetään tulevana lauantaina ohjelmaa käsityölauantain merkeissä. Kurkkaa Taito Itä-Suomen ohjelma tästä. Minäkin olen mukana Mäntyharjun Taito Shopissa solmimassa seinätekstiiliä. Tule kokeilemaan, se on kyllä hauskaa, terkuin Suska.

6 kommenttia:

 1. Nätti tyyny tuli. Varmasti kiva lauantai!

  VastaaPoista
 2. Kaunis tyyny. Katsoin mainoksen, tapahtumia on monella paikkakunnalla Itä-Suomessa, mutta ei valitettavasti Joensuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Tapahtuma on valtakunnallinen, joten ihme jos Joensuun Taito Shopissa ei ole mitään.

   Poista
 3. Hypistelin vanhoja makrameella tehtyjä kukkien roikotusjuttuja. Mikä onkaan niiden nimenä, amppeleita kai? Haaveilin, jos jostain saisi vinkkejä paljonko menekki narulle ym. Täytyy srk:n kerhossa ehdottaa. Nehän menevät hyvään tarkoitukseen myyntipöydillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tehdä makramee-amppeleita, sehän on ihan klassikkojuttu! Oletko etsinyt ohjetta netistä? Kirjastosta löytynee myös tekniikasta kädentaitokirjoja, ainakin Moreeni on kustantanut sellaisen.

   Poista