24. maaliskuuta 2017

Tervetuloa Mäntyharjulle!

 
Minulla oli ilo olla mukana uudistamassa Mäntyharjun matkailulehteä. Lehti on ollut jo jonkin aikaa luettavissa netissä ja nyt myös sen jakelu on alkanut. Lehdestä löydät parhaat menovinkit tulevaan kesään, sekä tutustut ihmisiin tapahtumien takana.
 
Suomi 100 -juhlavuosi näkyy myös Mäntyharjulla monien erilaisten tilaisuuksien kautta, joiden pääosassa ovat musiikki, ruoka, taide ja historia. Salmela laajentaa taidekattaustaan Big Band Festivaalilla, kesäteatterit luottavat musiikkinäytelmien voimaan ja Ilokuvafestivaali järjestetään nyt toisen kerran.
Lehdestä löydät myös paljon ideoita vapaa-aikaan urheilun parissa, majoittumiseen sekä reseptejä lähiruoan hyödyntämiseen.
 

Miekankosken kesäkahvila 5-tien lähellä vetää puoleensa useasti. Uittoperinnepäivillä herää kunnioitus menneiden aikojen ammatteihin.
 Torille on päästävä monta kertaa viikossa. Paras paikka nähdä tuttuja ja turisteja sekä shoppailla.


Ootko käynyt koskaan lavatansseissa? Tunnelma lavoilla on niin kiva, että kerran tai kaksi kesässä on ainakin käytävä kokeilemassa, vieläkö mieheltä sujuvat tangon taivutukset.

 
Tuomas Kantelinen ja Roosa Toivonen toivat paikkakunnalle uuden tapahtuman viime kesänä ja se oli heti menestys. Mielenkiinnolla odotan tulevan elokuun ohjelmistoa. Salmelan ja kesäteattereiden ohella Ilokuvafestivaali on jo merkitty kalenteriin, joka näyttääkin jo aika täydeltä Mäntyharjulla järjestettävien kurssien ja tapahtumien osalta :)

 Tainan laavu on meidän lähellä, mutta matkailulehden keskiaukeamalta löytyvän kartan avulla voisimme avartaa luontokokemuksia tulevana kesänä kiertämällä kaikki muutkin kohteet ja päätyä Repoveden kansallispuistoon jälleen kerran.

 Lapsena kävin pappani kanssa kalassa, ja omia lapsiani vein myöhemmin enoni kanssa järvelle. Onkiminen on kyllä mitä parhainta terapiaa.

 
Puhdas luonto on minulle lenkkipolkujen varsilta löytyvät marjat ja sienet, sekä oma puutarha, joka tarjoaa sekä lepoa että työtä juuri siinä suhteessa kuin itse haluan.

 
Tervetuloa Mäntyharjulle! Terkuin Suska.

2 kommenttia:

  1. Aikoinen tuli useasti kuljettua Mäntyharjun läpi 5-tietä pitkin, mutta koskaan en ole käynyt Mäntyharjulla. Pitäisi ehkä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaikka johonkin kesätapahtumaan. Ota yhteyttä, jos innostut :)

      Poista