17. maaliskuuta 2017

Raakakakkuja Marttojen kurssilla

 
Eilen tutustuin Savon Marttojen kurssilla Mikkelissä raakasuklaan ja -kakkujen maailmaan. Gluteenittomat, maidottomat ja vegaaneillekin sopivat trendiherkut piristävät juhlapöydän tarjoilua kummasti.
 
Ravintoaineet ja vitamiinit ovat näissä leivonnaisissa tallessa, sillä raaka-aineiden lämpötila ei nouse yli 45 asteen. Herkkujen valmistukseen tarvitset mitan, vaakaa, tehosekoittimen ja pakastimen. Useimmat kakut valmistetaan juustokakkujen tapaan irtopohjavuokaan. Raaka-aineet soseutetaan sileäksi massaksi ja kakun annetaan hyytyä kylmässä. Kakut ovat tuhtia syötävää, joten monesti yksi pala riittää tainnuttamaan makeannälän.
 
                                 Ohessa ohje avokado-suklaakakkuun, jonka tein parini kanssa:

Pohjaan tarvitset 150 g manteleita, 100 g taateleita, 2rkl kaakaojauhetta ja 1,5 tl vettä. Liota mantelit, jos et käytä jauhetta. Poista taateleista kivet ja pilko ne. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään täytteen tekemisen ajaksi.

Täytteeseen tarvitset 5 avokadoa, 1 limen raastettu kuori, 2 limen mehu, 100 g kaakaojauhetta, 80 g kookosöljyä, 120 g kookossokeria ja ripaus merisuolaa. Kuori ja pilko avokadot, pese ja raasta limen kuori. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tahnaksi. Lisää täyte pohjan päälle ja siirrä pakastimeen ainakin tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi kookoslastuilla ja hedelmillä.


Viikonloppuna ehtii vaikka leipomaan. Mitähän mies tykkää näistä herkuista? Terkuin Suska.

2 kommenttia:

  1. Raakakakut ovat kiinnostavia. Etsinässä on vaan ohje, jossa ei ole mantelia tai pähkinää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä esim. taateleista. Yksi ohje pohjaan oli näin: 2dl taateleita, 2rkl sulatettua kookosöljyä, 2dl kookoshiutaleita ja ripaus merisuolaa. Sitruunaiseen täytteeseen 1 tölkki kookoskermaa, 1,5dl raakakaakaovoita sulatettuna, 1 sitruunan mehu ja puolikkaan kuori, 0,5tl vaniljauutetta, 2-3 rkl agavesiirappia, ripaus suolaa ja 1 rkl psylliumkuitua. Meitä pähkinäallergisia on paljon, joten tämä oli kiva ja maukas kakku meille!

      Poista