17. maaliskuuta 2019

Kevään merkkejä


Jossain kohtaa tulee tunne, että lumi ja räntä saisi jo riittää. Vielä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään hätää miettiä kevättä, suunnitella istutuksia tai uusia puutarhaunelmia, mutta kun postikin on tuonut jo vihermyymälöiden ja taimitarhojen kuvastoja ja...

Joko olet tehnyt taimitilauksia tai idättänyt lempikasvejasi itse siemenistä?

Viikonloppuisin Koivulassa ihmettelen lumen määrää ja sen voimaa, joka hajotti talven aikana kasvihuoneen kattolasin ja sitä myötä myös yhden seinään asennetun vanhan ikkunan. Tuntuu, että lumessa voi jäähdytellä vielä juhannusjuomatkin, mutta annas olla. Kevät voittaa kuitenkin jossain kohtaa ja aurinko sulattaa valtavat kinokset myös kasvihuoneen ympäriltä.

Parissa helmililjassa on jo hurjasti kevään tuntua. Villin rennosti rehottava kukka ilahduttaa olkkarin pöydällä just oikean värisenä. Ei muuta kuin huomenna taas kumpparit jalkaan ja kohti uuden viikon mukavia yllätyksiä, terkuin Suska. 

2 kommenttia:

  1. Ikävä kuulla että lumi on tehnyt tuhoja Koivulassa. Kovasti jo odottelen kevään edistymistä. Ja jotain siemeniä pitäis kylvää esikasvatukseen ihan senkin takia että taimen kasvua on kiva seurata. En oo vielä vaan päättänyt mitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimikasvatus on kyllä ihanaa, mutta mulla taitaa jäädä tänä keväänä ihan minimiin täällä kaupunkikodissa. Ehkä jotain yrttejä voisin laittaa. :)

      Poista