24. maaliskuuta 2019

Roskasta käyttöesineeksi vinkkaa


Sain blogiyhteistyön merkeissä Minerva Kustannuksen kädentaitokirjan, joka innostaa lukijoita kierrättämään tuiki tavallisia kotitalouden tuotteita, jotka muutoin menisivät enimmäkseen roskiin.

Roskasta käyttöesineeksi on Arja Aalto-Viittalan ja Anu Lahden teos, joka sisältää yli 40 ohjetta monien materiaalien uusiokäyttöön. Tuunattujen käyttöesineiden joukosta löytyy muun muassa erilaisia rasioita, hyllyköitä, valaisimia ja ripustimia, joista osa tutumpia, toiset taas mukavia uusia ideoita.

Kirjan vaiheittaiset teko-ohjeet ja -kuvat auttavat onnistumaan ja innostumaan kierrätyksestä.

Kansikuvaan valittu kassi on hieno tuohipunontatyö, jonka raaka-aineena on maitopurkkipäre. 


Hauskin työ mielestäni on muovikanisterista syntynyt reppu. Ainakin kuva saa multa täydet pisteet!


Yhden villapaidan tarina taas osoittaa upeasti sen, kuinka yhdestä tuotteesta voi tehdä monta uutta, kun kekseliäisyyttä riittää.Veitsitelineitä kirjoista on tuttu juttu, mutta säilytyslaatikkoversio antoi vaihtoehdon toteutukseen. Olen pitkään miettinyt tämän idean testausta käytännössä, joten valitsin sen kirjan vinkeistä.


Jouduin hakemaan tarvikkeet eli kirjat kierrätyskeskuksesta, sillä omasta kirjahyllystä ei sopivia, eikä ainakaan tällaisia klassikoita löytynyt. Ei ole ollut lapsuudenkodissanikaan näitä tietokirjoja, joten ensin piti selata läpi oman ja miehen syntymävuoden tapahtumat. Kiinnitin kirjat tiukasti yhteen vyöllä, joten teline on helppo purkaa jälleen uuteen jatkojalostukseen.

                                     Ihanan aurinkoista sunnuntaita sulle, terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti saan tuon kirjan arvonnasta, johon olen ottanut jossain osaa. Hauskoja ideoita. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Varmaan mielenkiintoinen kirja, täytynee hankkia jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätystä arvostava löytää kyllä kirjasta monia kivoja vinkkejä.

   Poista