20. lokakuuta 2019

Makramee-amppeli kehyksessä

Pitkin vuotta olen huomannut, että vanhoista blogiteksteistä eniten kävijöitä kiinnostaa tämä blogiyhteistyönä toteutettu makramee-seinätekstiili. Jutun tekemisestä on jo aikaa, mutta nyt makramee-buumi on noussut ihan uusiin ulottuvuuksiin. Eri kanavista löytyy todella upeita seinätekstiilejä ja muita solmeilutöitä kodin sisustukseen.

Edellä mainittu seinätekstiili on edelleen Koivulan seinällä. Nämä uudetkin työt ovat mökillä ainakin toistaiseksi.
Tulevan kirjani kuvauksiin piti keksiä hieman rekvisiittaa, joten kaivelin varastosta pari kirpparilta hankkimaani puista kehystä ja solmin seinäamppelit niiden sisälle.
Ensin lankojen kiinnitys kehykseen vetosilmukalla kaksin kerroin ja sitten vain solmuja joko suunnitellusti tai kuten minä, työn edetessä mielikuvituksen mukaan.

Näissä amppeleissa on käytetty ihan perussolmuja, kuten tasosolmua, kaksoistasosolmua ja silmusolmua.
Ja loppuun tosiaan vielä kääresolmu, joka sitoo langat yhteen ja tekee amppelille pohjan kukkaruukkua varten.

Kukkien valinnalla voit vaikuttaa tosi paljon amppeleiden ilmeeseen. Minä nappasin pienimmät kasvit hyllyltä, jotta solmutkin näkyvät niiden takaa.Seinäamppeleita voit solmia renkaisiin tai vaikka pajukeppeihin, mutta kehys antaa taas uutta ilmettä vihersisustamiseen. Vihertauluja vai mitä lienevät :)

Leppoisaa iltaa sulle, terkuin Suska.

6 kommenttia:

 1. Nuo viheramppelit ovat ihania makrameilla :) Ehkä tätä uskaltaisi kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ja tosi kiva, jos sait näistä inspiraatiota!

   Poista
 2. Kivoja amppeleita :) Mukavaa lokakuuta <3

  VastaaPoista
 3. Miten tuo loppu tehdään? Olen tässä nyt illan yrittänyt saada amppelin loppua onnistumaan, eli tuota mikä solmitaan tuonne ruukun alle. En vaan saa siitä nättiä ja tasaista.

  VastaaPoista
 4. Katso netistä kääresolmun ohje. Kierteiden määräkin vaikuttaa solmun ulkonäköön, mutta napakasti kannattaa kiertää irrallista solmunyöriä muiden ympärille, niin tulee tasaisempi.

  VastaaPoista