8. lokakuuta 2019

Muutto ohi - vanhat tavarat uudessa miljöössä

Uusi ympäristö tuulettaa päätä. No kyllä sitäkin, mutta lähinnä aloin tutkia vuokra-asuntoilmoituksia pian alkavien opiskelujeni vuoksi. Mukavuus ennen kaikkea, sillä mieluummin muuttaisin talven ajaksi lähemmäksi koulua kuin istuisin junassa tai bussissa päivittäin.

Loistopaikalla sijaitseva kaksio omalla saunalla ratkaisi päätöksen. Kun entinen asunto oli solumainen kaksio vanhassa 70-luvun talossa, pääsemme nyt nauttimaan samoista neliömääristä vain pari vuotta vanhassa talossa. Huoneisto tuntuu huomattavasti neliöitään avarammalta, sillä kattokorkeus kiipeää 3,6 metriin ja takapihalle avautuu oma aidattu terassi.

Vuokra on lähes sama kuin edellisessä asunnossa, josta voikin miettiä, mitä milläkin rahasummalla eri alueilta saa. Toki kaupunkikin vaihtui, mutta puistoon pääsen täälläkin minuutissa ja järvinäkymät sain kaupan päälle.
Uuteen kotiin ei ostettu mitään uutta (tai no yksi kattovalaisimen johto) ja osa vanhoistakin huonekaluista ja matoista vietiin varastoon.
Viherkasvit lisääntyivät, sillä muutama ruukkukukka piti pelastaa mökiltä paleltumasta. Tosin nyt on jo laitettu mökillekin lämmöt päälle, mutta en viitsi kuskata kukkia edestakaisin pelkän tunnelman takia.
Hyvin sitä entisetkin huonekalut taipuvat uuteen miljööseen.
Muuttopäätös ja koko homma hoitui noin viikossa, joten alkaa tulla mieleen nuoruusvuodet, jolloin löysin lähes joka kevät aina vain kivemman asunnon ja muutin. Nyt jo edesmennyt kummitätini kirjoittikin osoitteeni muistikirjaansa lyijykynällä, etteivät sivut kulu yhden muuttajan osoitetietoihin.Nyt vain opetetaan vanhaa koiraherra Hupia käyttäytymään kohteliaasti, eikä haukkumaan naapureissa asuvia lajitovereitaan terassin kuninkaana.

Vielä vinkkaan keittiöpyyhkeen arvonnasta, johon voit osallistua tästä perjantaihin asti.

Mukavaa viikkoa, terkuin Suska. 2 kommenttia: