1. elokuuta 2021

Mökkikeittiön uusi vanha ruokailuryhmä 0 €

 


Mökkikeittiön kierrätyskalusteet lähtivät liikkeelle tyttären tarpeesta löytää pyöreä pöytä ja pinnatuolit uuteen kotiinsa. Laitoin viestin fb:n roskalavaryhmään, josta sain hetimmiten vastauksen pyöreästä pöydästä. Hain pöydän, koska arvelin keksiväni sille käyttöä, jos tytär on jo löytänyt omansa.
Ja niinhän siinä kävi, että hän oli samoihin aikoihin hakenut Ikean valkoisen pyöreän pöydän Espoon vastaavasta ryhmästä.


Ensin irrotin pöydän pinnasta sisustusmuovin ihan vain repimällä pala palalta. Kuulin, että pöytä oli myös maalattu.


Pinnassa oli paljon epätasaisuuksia, joita rapsuttelin kostuttamalla ensin pöydän pintaa ja sitten työntämällä hitusen pehmennyttä maalia pois tasoituslastalla. Tein hommaa aurinkoisena päivänä pihalla, jonka vuoksi en voinut kuumentaa pöydän pintaa kuumailmapuhaltimella maalin pehmentämiseksi. Vesi ei ollut kovin tehokas apu, mutta niin vain homma eteni. 
Lopuksi hioin pöydän pinnan hienolla hiomapaperilla käsin.


Maalaamisen ajaksi vein pöydän kannen sisälle pukkijalkojen päälle. Kaapista löytyi puolikiiltävää valkoista huonekalumaalia, jonka levitin pienellä telalla. Kuivatus, kevyt hionta ja homman toisto. Telan jälki on erilainen kuin pensselin ja miellytti mua enemmän.

Vanerituolit löysin ullakolta. Olin ostanut ne Ikeasta puupintaisina 17 vuotta sitten, maalannut valkoisiksi jossain vaiheessa ja jostain kumman syystä jemmannut niitä mökin ullakolla, vaikka yleensä luovun aika helpolla vanhoista huonekaluista uusien tieltä. Niille riitti pesu, kevyt hionta ja uusi maalikerros pintaan, kun maalia riitti.

                   Siinä 0 €:n uudistus, joka kyllä sekä piristi, toi valoa ja ennen kaikkea tilaa.


Pienessä mökkikeittiössä ainut paikka ruokapöydälle löytyy päätyikkunan ääreltä. Toisella sivulla on hellat ja toisella kylmälaitteet ja tiskipöytä astiahyllyineen. Tila on haastava, jotta kulku jääkaapille tai miehen rakentamalle ruokakomerolle olisi esteetön.
Meillä oli aikaisemmin tässä perinteinen kantikas puupöytä ja hermo meni lähes päivittäin, kun siirtelin kalusteita päästäkseni kaapeille.
Laitoin pöydän ympärille vain kolme tuolia, jolloin kulkutila lisääntyi entisestään. 

Ja taas mennään eteenpäin ilman isompaa keittiöremppaa.

Mukavaa kesäsunnuntaita sulle, terkuin Suska. 
2 kommenttia:

  1. Ruokailuryhmä näyttää tosi hienolle! Kierrätyksellä ja tuunaamiselle peukkua! Täällä puhaltaa nyt tällaiset tuulet: Tytär on muuttamassa opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Ollaan suunniteltu, että varastossa olevat tuolit maalataan ja hän ottaa ne ruokapöydän tuoleiksi. Eipä ole turhaa tullut jemmattua hyvä kuntoisia tuoleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vain tilaa on, hyväkuntoiset huonekalut kannattaakin jemmata, sillä yleensä niille keksii uutta käyttöä juuri uudistettuna. Onnea tyttärelle opintoihin ja hyvää syksyä sinulle Tarja!

      Poista