14. heinäkuuta 2015

Betonia paikallislehdessäPaikallislehti Pitäjänuutiset tilasi minulta kesäksi muutaman jutun diy-ideoista, joita on mukava toteuttaa vaikka mökillä. No pienet betonivalut onnistuvat missä tahansa ja massan sekoittaminen sujuu leikiten ämpärissä. Tänään lehdessä esiteltiin oheiset tuikkukupit. Jos et ole tehnyt betonitöitä aikaisemmin, kurkkaa ohjeet lehdestä tai vinkkejä täältä. Vanhoja betonitöitäni löydät myös täältä.
Tein vähän aikaa sitten pieniä kynttilänjalkoja Sinellissä myytävästä askartelubetonista. Nyt jatkoin niillä tarvikkeilla, mitä kotoa sattui löytymään. Ruukut ovat S30 -kuivabetonista ja tuikkukupit ja maksaruohoruukku saneerauslaastista. Sitä kun oli jäänyt jostain projektista juuri mua varten.

                           Koristelin esineet maalaamalla ja sabluunakuvioita hyödyntämällä.


 
Ja mitähän seuraavaksi, saas nähdä. Terkuin Suska.

14 kommenttia:

 1. Ihania! Betoniruukkuja kovasti tekisi mieleni tehdä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru! Ei muuta kuin betonimylly pyörimään tai ehkä aluksi vaikka saavillinen massaa...

   Poista
 2. Nämä on kivoja. Betoni on ihan ykkönen kaikessa väsäämisessä. Mä haaveilen betonista puutarhapenkeistä. Ei se pöytäkään huono olisi. Iso homma vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, minäkin mietin sellaisia penkkejä aikaisemmin kaupunkikotiin, mutta aika painavat olisivat muuttokuormassa olleet. Nyt on rakennettu enemmän puusta, mutta mutta...kiitos muistutuksesta!

   Poista
 3. Mukavia tuotoksia jälleen sinulta :) Mä pari päivää koristelin just kahden 4-vuotiaan kanssa betoni juttuja, tai lähinnä mä ihastelin pienten kätten jälkiä <3 ja tytöt taiteili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Riita. Voi että kun pienet askartelijat on niin ihania, oikeasti luovia.

   Poista
 4. Betonijuttuja on mukava tehdä. Säästelin raparperin lehtiä laattoja verten, jos niitä ehtisi tänä kesänä vielä tehdä maalle muutaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain Anu. Mulla on suihkulähde viidestä raparperinlehdestä ja lintujen kylpyaltaita pensaikoissa. Eiköhän ne yhdestä kasvista riitä. Puutarhan lehtiä olen hyödyntänyt myös savitöissä.

   Poista
 5. hienoja, nämä betonijutut ovat minulle vielä ihan uusi alueenvaltaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ei muuta kuin kokeilemaan, kivaa puuhaa.

   Poista
 6. Nämä betonityöt ovat niin hienoja, että tekisi itsekin mieli kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, käyttötarkoituksia betonille keksii valtavasti.

   Poista
 7. Kivan näköisiä betonijuttuja :) terkuin Liisa

  VastaaPoista