16. elokuuta 2015

Meloni aurinkotuolissa


Ostin keväällä jättiläismeloni SF-89 -taimen sekä vesimelonin taimen. No jälkimmäinen tietenkin paleltui harsokerroksista huolimatta, kun tila olohuoneen ikkunalla loppui ja vein sen liian aikaisin kasvihuoneeseen. Jättiläiseksi nimetty porskuttaa edelleen.

Sen verran innoissaan lähti kasvuun, että jo aika varhain joutui muuttamaan ulos tilan vähyyden vuoksi. Halusin kuitenkin mahtua kävelemään kasvivuoneessa. Istutin sen pienen aurinkoterassin kylkeen ja kyllähän se paikkansa otti. Eipä tuo haittaa, kun ei tänä kesänä niin kovin usein ole ollut aurinkotuoliin asiaa. 

 
Nyt mietin, kuinka isoksi kaveri mahtaa kasvaa? Ettei vaan vilustuisi kesken urakan, kun elokuun yöt saattavat jo olla aika viileitä.


 
Joten ennen kuin alan soitella puutarhalle kysyn, jos sinä olet tutustunut lajiin ja tiedät tyypin strategiset mitat???
 
Mukavaa sunnuntai-iltaa, aurinkoista viikkoakin on luvassa, terkuin Suska.

2 kommenttia:

 1. Ihana! Tässä mun viime vuotinen jättiläismelonikurpitsa 7,3kg: http://arkilove.blogspot.fi/2014/09/jattikurpitsa.html
  Tänä vuonna meillä on villan vieressä kaksi tainta ja muutama ihan pieni pallero on kuihtunut ja tipahtanut pois (niin kuin kävi viime vuonnakin..) mutta toivottavasti saataisiin edes yksi oma jättimeloni halloweeniksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas mikä jätti! Mä kun luulin ostaneeni melonin, siis niinku hunajameloni, vesimeloni ym. taimen. No, en ole tuollaista pyöreää kurpitsaa koskaan kasvattanutkaan, kesäkurpitsoja sen sijaan on nytkin kasvamassa toisella puolella pihaa kasvimaaruuduissa.

   Poista