2. elokuuta 2015

Pakollinen eikun mieluinen mustikkapostaus


Kävimme tänään Jennyn kanssa mustikassa omalla pihalla kalliolle kohoavassa rinteessä. Edellisestä kerrasta taitaakin olla 15 vuotta. Maasto oli silloin erilainen, mutta itikat söivät muutamassa minuutissa mut ja pienen poikani niin, että päätin olla menemättä marjametsään enää ikinä.

En ole ollut marjastaja kait koskaan. Tulee mieleen lapsuusmuisto, jossa mulle ja isälleni annettiin pienet astiat ja niiden täytyttyä saimme mennä autoon kuuntelemaan musiikkia sillä aikaa, kun äiti ja mummi keräsivät marjoja ämpäritolkulla.


Nyt olen lukenut monista lehdistä ja keittokirjoista mustikkaherkuista, joissa on mausteena kardemummaa. Sen innostamana keräsin emalimukillisen mustikoita ja testasin keittämällä purkillisen hilloa. Ihanaa, tosi hyvä makupari! Mulla oli 400 g mustikoita, noin 4 dl hillosokeria ja vajaa ruokalusikallinen kardemummaa. Keitin hilloksi 5-10 minuuttia ja purkitin kuumennettuun lasipurkkiin. Namskis! Rinne on edelleen sinisenä, joten saatan käydä toistekin.

Joko huomasit blogissa meneillään olevan arvonnan, joka on voimassa keskiviikkoiltaan asti? Kurkkaa tästä , osallistu ja voita, terkuin Suska.2 kommenttia:

  1. Mustikoita löytyy tänä kesänä kyllä varsin paljon! Mukavia poimintareissuja!

    VastaaPoista