Olin joskus aikaa sitten Taito Shopissa, jossa kaulimen toimivuutta testattiin eri tavoin. Kaulimen pinta piti suojata ensin tuorekelmulla. Paksulla narulla kuviointi onnistui.
Minä ompelin kaulimen ympärille pitsinauhoja, mutta ne olivat niin ohuita, että väri tarttui myös kelmuun ja värjäsi kankaan pitsien ympäriltä rumasti. Kelmu oli ihan turha askarteluun uhratussa muovikaulimessa, olisi se väri lähtenyt pesemällä.
Painoin kuvioita pitsiliinalla, johon värin voi levittää pensselillä tai telalla. Voit toki rullailla kaulimella liinan yli, niin kaulimesta on hyötyä :)
Luonnosta kerättyihin lehtiin ei tarvitse levittää väriä kovinkaan paljon, jos haluat kaikki lehtiruodit lehden nurjalta puolelta näkyviin kankaalle. Ensin sudin tietenkin ronskilla kädellä, mutta työn edetessä alkoi sujua. Omalle sohvalle kelpaavat hyvin!
Kiinnitä vielä väri kankaaseen silittämällä leivinpaperin läpi. Sitten vain kaasua ompelukoneeseen ja uudet tyynyt valmistuvat nopsasti.
Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.
Tosi kauniita kuvioita oot tehnyt. Blogisi onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyypä tulla toistekin!:)
VastaaPoistaKiitos Sanna, mäkin tykkäsin kovasti sun nahkatakkiporosta!
PoistaOnpa hauskoja tyynyjä. Tykkäsin kovasti. Ihana turhuus.blog
VastaaPoistaKiitos paljon Riitta!
PoistaTätä(kin) on kokeiltava!
VastaaPoistaHyvä hyvä Sanna :)
PoistaTulipas niistä kivoja ! Mä oon miettinykin miten toi kaulin hommeli tehdään, sitähän vois itsekin kokeilla, uudet tyynynpäälliset olis tarpeen;)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, on hauska testata uusia tekniikoita.
PoistaKivoja tyynyjä ja vielä itse painaen. Terkuin Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa!
Poista