11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 12.12. Glögiä Martan joulukirjasta


 
Tänään on kyllä ihan pakko keitellä itse glögiä, sillä eilen kaupasta ostamani valmis juoma oli sen verran mauton juttu. Kyllä siinä joulumausteet maistuivat, mutta ei sitten muuta.

 
Sain työn ja samalla blogiyhteistyönkin merkeissä tutustua Marttaliiton uuteen Martan joulukirjaan. Marttaliiton työryhmä on koonnut uudistettuun painokseen niin reseptejä, siivousvinkkejä, lahjalistoja kuin askarteluohjeita jouluvalmisteluja varten. Valokuvien ohella kirjaa kuvittavat Sanna Manderin mainiot piirrokset.

Vielä tänä viikonloppuna en ehdi ajatella joulusiivousta, joten selasin reseptit ja juomat läpi. Moni juuresruoka menee varmasti testiin vielä tänä vuonna, samoin leipäohje ja tietysti ne glögireseptit.
Marmeladia varten olen jo ostanut agar-jauheen ja tuskin pystyn vastustamaan riisimuromakeisiakaan, jotka muistan jo lapsuudesta. Meillä ne kovettuivat kerrostalon parvekkeella, kun ei vielä ollut sitä jättisuurta arkkupakastinta.

Ilahduin myös kirjan kivoista vinkeistä kuten jouluruokien tähteiden kierrätyksestä uusiin resepteihin tai joulukukkien hoitamisideoista.

                    Saahan sitä kaiken valmiinakin, mutta kun elämä on parasta itse tehtynä!


                                                                    Omena-teeglögi

                                                                    0,5 l omenamehua
                                                                    0,5 l valmista teetä
                                                                   1 dl glögin maustelientä
                                                                              sokeria

                                                                        mausteliemeen:
                                                                             1 l vettä
                                                                        2 palaa inkivääriä
                                                                        2 kanelitankoa
                                                                   40 kokonaista neilikkaa
                                                       2 rkl kokonaisia kardemummansiemeniä

Tee ensin mausteliemi eli keitä mausteita vedessä noin tunti. Jäähdytä seos ja siivilöi. Säilytä pullossa tai tölkissä jääkaapissa. Kuumenna omenamehu, tee sekä maustelientä ja mausta sokerilla maun mukaan. Laita jokaiseen glögimukiin muutama rusina ja manteli. Nauti lämpimänä.

               Valmis mausteliemi on mainio tapa lisätä joulun makuja mihin tahansa juomaan.
                                           Joten glöginmakuista lauantaita, terkuin Suska.                                           

2 kommenttia:

  1. Itse turvauduin eilen(kin) kaupan glögiin, en ole sitä koskaan itse tehnyt. Nyt olisi ainakin ohje!

    Kivan oloinen joulukirja. Varmaan täynnä hyviä vinkkejä!

    Nuo siirtolapuutarha-kupit on muuten vallan ihania, ostin itse sarjan teekupit tänä vuonna.

    Vinks: mun blogin joulukalenterissa on tänään se juttu julki, miten hyödyntää kartan sivuja...kurkkaa ;)

    VastaaPoista