24. tammikuuta 2016

Nahkahameen helma tyynyn koristeena

Lyhensin kirpparilta löytämääni mustaa nahkahametta ja päätin hyödyntää ylimääräisen pituuden sohvatyynyn koristeisiin. Tyynyjä ei mun mielestä voi olla koskaan liikaa. Pienen käsityön avulla sisustusta on helppo päivittää tai muuttaa useinkin, eivätkä kustannukset rasita kukkaroa. Varsinkaan, jos käytät kierrätysmateriaaleja.


Ajatus lähti kukkakoristeesta, jossa kennokuviota taitellaan origamin tyyliin tai tässä tapauksessa ommellaan. Tilkkukorista löytyi muutamia marikankaiden paloja, jotka yhdistelin ensin tyynyn pohjaksi. Tyynyn paraatipuolelle tikkasin nahkasuikaleita, jotka ompelin vielä käsin salmiakkikuvioiksi. Tyynyn kokoamisen jälkeen vielä kukkakoristeen kiinnitys ja siinä se.
Jos uudelleen tekisin, käyttäisin suikaleisiin niin pitkiä nahkapaloja, ettei niissä olisi saumoja. Näkyville kääntyneet saumavarat häiritsevät hieman, mutta hei, olisihan se hameen helmakaitale voinut roskiinkin päätyä.

                                                  Iloa sunnuntai-iltaasi, terkuin Suska.

16 kommenttia:

 1. Tosi hauska ja tyylikäs tyyny ja plussaa siitä, ettei hameenhelma päätynyt roskiin:)

  VastaaPoista
 2. Dramaattinen kaunotar, kyllä on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mjohanna! Juu, kyllä siinä jäävät susi- ja lintutyynyt toiseksi, kun laitoin tyynyn samalle sohvalle niiden kanssa :)

   Poista
 3. Kyllä sulla noita ideoita riittää. Tosi hieno.

  VastaaPoista
 4. Olipa kaunis tuunaus ja näyttääkin aika helpolta tehdä. Jotain tuollaista voisi kokeilla jossain vaiheessa. Liisa

  VastaaPoista