1. maaliskuuta 2016

Mosaiikkipalloja ja munia

Olen päällystänyt mosaiikeilla aikaisemmin ruukkuja, tuoleja ja pari pöytää. Kun tytär koristeli maljakon, minä askartelin hieman pienimuotoisemmin palloja ja pääsiäismunia. Vielä on materiaaleja jäljellä, joten homma saa jatkua inspiraation tullessa.

 
Aluksi valitsin mosaiikkipalojen värit, joilla pelaan ja sitten vain latomaan vapaasti sommitellen. Kiinnitysaineena toimi Kiillon Kerafix -kaakeliliima. Ensin liimasin kukat ja seuraavaksi pallon keskikohdan. Lopuksi raidoitin tyhjät välit. Palojen liimaamisen jälkeen työ sai kuivua yön yli.
 
Saumaamiseen käytin valkoista saumauslaastia.
 Ohje: Sekoita jauhe veden kanssa puuromaiseksi massaksi ja anna sen tekeytyä noin 10 minuuttia. Sekoita uudelleen ja levitä pallon pintaan kumilastalla hiertäen. Muista suojata kätesi laastin levittämisen ja pallon puhdistamisen aikana.
Kuivata laastia noin 10 minuuttia ja pyyhi pallon pinta sitten kostealla sienellä, jotta mosaiikkipalat puhdistuvat ja saumauslaasti tiivistyy. Puhdista kuivunut pinta vielä kuivalla kankaalla. 


 
Pääsiäismunan saumasin harmaalla. En tykkää siitä yhtään. Joskus on kuitenkin kokeiltava uusia juttuja. Silloin tietää, mikä toimii ja mikä ei sitten kuitenkaan. Ei muuta kuin lisää harjoitusta.
 
Valoisaa tiistaita, terkuin Suska.

6 kommenttia:

 1. Minä taas tykkään tuosta harmaasta,näyttää betonilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin näyttääkin. Betonista en olekaan vielä munia kokeillut.

   Poista
 2. Oi, miten upeita munia. Mulla jemmassa mosaiikkipaloja kun kerran ison pussillisen löysin kirpparilta, mutta vielä en ole saanut niistä toteutettua mitään.. tässäpä yksi kiva vinkki.. Mukavia hetkiä sinne!

  VastaaPoista
 3. Ja höh, tuo pääsiäismuna on aivan upea. Ja tuossa pallossa on niin ihanat värit. Pitääkin joskus kokeilla. Kiitos vinkistä. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Vielä suunnittelin suuren puulautasen päällystämistä, kun löytyi sopiva varastosta :)

   Poista