4. syyskuuta 2016

Kotimietteitä Habitaren alla

 
 
Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2016. Tapahtuma antaa jälleen kattavasti ideoita sisustamisesta, esittelee uutuuksia ja valottaa alan tulevaisuuden trendejä.
 
Viiden päivän aikana on mahdollisuus tutustua muun muassa trendianalyytikko Susanna Björklundin kokoamaan Signals-näyttelyyn, joka kertoo sisustamisen ja asumisen tulevia suuntaviivoja. Mihin trendit ovat menossa seuraavien vuosien aikana ja mikä trendeihin vaikuttaa.
Björklundin mukaan syksyn trendeissä näkyvät herkkyys, värikkyys, yksityiskohdat, rikkaat pinnat ja särmä. Trendejä on valtavasti, ja ne leviävät nopeasti, joten omaan makuunsa kannattaa luottaa ja olla oma itsensä.
 
Signals-näyttelyn neljä eri suuntausta ovat nimeltään sotku, juuret, rakkaus kodissa ja taidetta vai muotoilua. Ohessa suuntaviivoja näyttelylle.
Sotku: yleinen kaaos kertoo, kuinka koti on jatkuvassa liikkeessä eri elämäntilanteiden myötä. Kuuba väreineen inspiroi. Lasia, samettia, kasveja ja esineiden estetiikkaa tärkeämpi tunnearvo.
Juuret: kodilta kaivataan lämpöä ja luotettavuutta. Juuret ja menneisyys tekevät meistä osan historiaa sekä nykyhetkeä. Syvät tummat värit roosalla kirkastettuna ja voimakkaat tapetit kiinnostavat. Vanhoja tuotteita päivitetään, mutta mukana kulkee aina tunnearvoa sisältävät esineet.
Rakkaus kodissa: edistääkö kodin sisustus kohtaamisia ja rakkautta kodissa? Lataako koti akkuja vai imeekö energiaa? Pastellivärejä ja harmaata, mutta myös voimakasta keltaista ja pinkkiä. Ykkösmateriaalina rottinki.
Taidetta vai muotoilua: murros työelämässä muuttaa asumista. Neutraali väriskaala piristyy neonväreillä. Kädentaidot ovat voimissaan ja pienyrittäjien tuotteet ovat raikas tuulahdus massatrendeihin kyllästyneelle.
 
Jippii, tuo viimeinen lause kelpaa mulle! Ja toki moni muukin trendiennusteessa tuntui tutulta ja pisti pohtimaan kodin merkitystä sekä sen sisustamista. Itse olen aina sisustanut kodin niin asunnon kuin elämäntilanteen ehdoilla. Yrittänyt tehdä juuri sen hetkisestä kodista tilan, jossa on hyvä, turvallinen ja rentouttava olla. Mitkään tietyt tavarat sinällään eivät tee mielestäni kotia, mutta toki minullakin on esineitä, jotka ovat kulkeneet matkassa vuosia tai jopa vuosikymmeniä.
 
Kaikesta huolimatta koti kuin koti kaipaa välillä piristystä ja uusia juttuja kehittyäkseen asujiensa mukana. Niitä ja paljon muuta löytyy varmasti ensi viikolla Messukeskuksesta. Oletko menossa messuille? Uutta viikkoa kohti, terkuin Suska.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Itsekin kuumeisesti miettinyt tän kodin päivitystä, jotain ryhtiliikettä...mut on niin monta erityylistä ideaa että niiden sovitteleminen yhteen on haasteellista ;) Aattelin itsekin pyörähtää tuolla messuilla jos nuo ideat siitä selkenis. Mukavaa viikkoa sulle ♥

    VastaaPoista