23. syyskuuta 2016

Valoa yöhön


Syyskuussa on jo helppo huomata, kuinka sinisestä hetkestä pimeään on taas entistä lyhyempi matka.
Tunnelman luominen vaatii ehdottomasti lisävaloa!

 
Köynnösvalot on ihan jees ja niitä olen koristellut erilaisiin tilanteisiin ja sisustuksiin. Mutta koristevalo voi olla myös suurempi katseenvangitsija, tilan herättäjä, joka valollaan maalaa maisemaan uuden sävyn.
 
Sellainen on mielestäni viime syksynä Taito Itä-Suomi ry:n Taito Shoppeihin kursseina ja tarvikepakettina tullut valohimmeli. 
Lisää upeista valohimmeleistä voit lukea Taito Itä-Suomen sivuilta.
 
Minulla oli ilo tehdä blogiyhteistyötä Mäntyharjun Taito Shopin kanssa ja pääsin heidän kurssilleen valmistamaan valohimmelin.
 
 
Tarvikepaketti sisältää kaiken tarvittavan valohimmelin valmistamiseen....paitsi opettajan.

Vielä tässä kohtaa näytti ihan selkeältä.

Tekniikka himmelikuvion kokoamiseen oli kuitenkin toinen kuin miten olin itse tottunut kuvion tekemään. Taito Shopin Paulalla oli selkeät perustelutkin asialle. Pujottelujärjestys oli kehitetty sen vuoksi, että sekä siima että valosarja kulkevat vain kerran jokaisesta putkesta.
 
Tarvikepaketin ohjeet olivat selkeät, mutta kyllä kurssilla oli mukavaa, kun opettaja neuvoi vaihe vaiheelta ja jokaista erikseen tarpeen mukaan.

 
Jee, kuvio kasassa.

 
Ja tässä valmis valohimmeli testissä kurssipaikan siivouskomerossa. Niin kaunis, mutta valitsen silti himmelilleni toisen ympäristön.

 
Tunnelmavalo sopii mainiosti vanhan talomme pienelle terassille. Sen verran kirkkaasti loistaa hämärässäkin, että paljastaa kaiteiden maalaustarpeen. Mutta tunnelmaanhan tässä piti keskittyä.
 
Taito Itä-Suomen Taito Shopeissa on marraskuussa toinenkin kurssi valohimmelin valmistamisesta. Tarkista kurssivalikoimasta, pääsetkö lisäämään valoa pimeyteen omalla kotipaikkakunnallasi.
 
Tätä et voi tehdä kotona omista tarvikkeistasi, ellet mitoita putkia valosarjan pituuden mukaan. Ääh, siihen tarvittaisiin ainakin insinööri. Taito Shopin kurssille voi mennä myös omalla porukalla, niin ei tarvitse olla kateellinen kaverin kauniille pihavalolle.

 
Perinnekuvio on saanut uutta säihkettä, vai mitä olet mieltä?
Viikonlopputerkuin Suska
 
 

8 kommenttia:

 1. Onpa hauska himmeli :) Uuden opiskelu on hauskaa ja terapeuttista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ja vaikka itsekin selviäisi hommasta ohjeita lukemalla,kursseilla se toisten kanssa yhdessä tekeminen on mukavaa.

   Poista
 2. Eiiö tarvikepakettia saa ostaa mistään?
  Harmi, jos kerran niissä on niin hyvät ohjeet!

  VastaaPoista
 3. http://www.taitoshop.fi/Valohimmeli_tekemispaketti_1-osainen_iso eli esimerkiksi Taito Shopin verkkokaupasta löytyy.

  VastaaPoista