7. toukokuuta 2017

Haravalle kyytiä


Ihanan aurinkoinen viikonloppu on hellinyt meitä. Koivulassa harava heilui ja puutarha siistiytyi taas hieman. Aika paljon tavaraa siirtyi kirppiskuormaan ja muutama huonekalukin saa lähtöpassit samaan saumaan. Kuvan koivupenkki se kuitenkin porskuttaa edelleen, vaikka viettää pihalla kesät talvet. Tehtiin se miehen kanssa vuosia sitten Kotipuutarha-lehden juttua varten ja hyvin se on jaksanut milloin missäkin kohtaa puutarhaa.

Kasvihuone kokee jälleen kerran muutoksen tulevaksi kesäksi.  Nyt siitä tehdään ruokailutila kesäkeittiöineen, sillä niin monesti meidän vaihtelevassa kesäsäässä sattuu sadekuuro just, kun grilli on kuumana. Näin tomaattien, kurkkujen, yrttien ym. hyötykasvien määrä samassa tilassa vähenee pakostakin tilanpuutteen vuoksi. Mutta amppeleita kasvihuoneeseen mahtuu vaikka kuinka, joten pääsen kokeilemaan myös monia minulle uusien lajikkeiden kasvatusta.

Katsotaan nyt, miten kevät tästä etenee ja koska taimia uskaltaa viedä ulos. Ainahan mä päätän, etten laita mitään siemenistä, mutta taas on olohuoneeseen viritetty taimipöytää ikkunan eteen. Ei kait sitä koskaan opi, kun tykkää pitää sormet mullassa. Uuden mullan tuoksukin on taas pitkästä aikaa tuntunut aika upealta.

                    Puutarhahommien jälkeen venytellen kohti uutta viikkoa, terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti