10. toukokuuta 2017

Nyt nikkaroidaan puutarhaan ja kasvimaalle

Vielä ehdit ihan hyvin miettiä kasvimaata, kasvitukia, kompostia ynnä muuta, minkä kimppuun ei näillä keleillä ole ollut asiaa. Onko kaikki valmista puutarhassa tai parvekkeella tulevaa kasvukautta varten?


Moreeni toi kirjakauppoihin hetki sitten diy-projekteja esittelevän Nikkaroi puutarhaan ja kasvimaalle -kirjan, jonka on tehnyt englantilainen Joyce Russell ja kuvannut Ben Russel.


Kaikki 30 projektia on esitelty kuvin jo sisällysluettelossa. Kirjasta löydät vinkkejä työkalujen ja puutavaran hankintaan, erilaisia ideoita nikkaroinnin onnistumiseen sekä kaikki työohjeet sanoin ja kuvin.
 
Miksi sitten tekisin puutarhan rakenteita itse, kun valmiinakin voi ostaa kaiken tarvittavan? No ainakin hinnan vuoksi, mutta oli kirjailijalla muitakin ajatuksia kotipuutarhurille. 1. Aina ei löydy just mieleistä 2. Oikean koon vuoksi 3. Viljelyn tehostamiseksi 4. Pärjäät myös ilman kirvesmiestä 5. Käsintehty voi olla kauniimpaa 6. Voit tehdä upeita lahjoja 7. Se vain on niin hauskaa puuhaa koko perheelle. Kyllä, niin samaa mieltä!

Muutama uusi taimilaatikko ja varsinkin lämpölava olisi tervetullut meillekin. Ja näyttäähän tuo puutarhavajan varustelu upealta ja siistiltä, tosin ensin pitäisi nikkaroida tuo vaja :)
 
Kevyttä keskiviikkoa, terkuin Suska.
 
Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.
 
 

6 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoisen tuntuinen kirja. Varmasti runsaasti hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, aina on mukava nähdä muiden ideoimia ratkaisua myös tuttuihin asioihin.

   Poista
 2. Just tänään katselin tuota kirjakaupassa ja ajattelin, että tuo pitäisi hankkia, oli niin kiinnostavia ohjeita. Vielä se jäi kauppaan, mutta ehkä jossain vaiheessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia kivoja juttuja, mihin tuli mieleen käyttää myös kaikenlaista kierrätysmateriaalia.

   Poista
 3. Näyttääpä kivalta nikkarointi kirjalta. pirjo.immonen@pp1.inet.fi

  VastaaPoista