Viime kesänä kirjoitin aiheesta asiaan perehtyneen kokin näkökulmasta. Siihen juttuun pääset tästä.
Nappaako silmä ojanpientareelta leskenlehden suureksi kasvaneen lehden, kun kukinto on jo kuihtunut?
Mehuna villiyrttien sekoitus toimii upeasti ananaksen kanssa. Hieman sitruunaa sekaan ja tilkkanen vettä, nam!
Kotiin kurssilta vietiin yrttisuolaa, johon voi sekoittaa haluamiaan villiyrttejä toivotun aromin mukaisesti. Pilkoin nokkosta, poimulehteä ja vuohenputkea. Tämä on helppo tapa tutustua villiyrtteihin. Sekoita puolet yrttejä ja puolet merisuolaa, tai vähennä suolan määrää tarvittaessa.
Peston perusaineeksi sopii vuohenputki basilikan sijaan. Kun säilöt pilkotut vuohenputkien lehdet laadukkaaseen oliivi- tai rypsiöljyyn, säilyy yrtti pitkäänkin odottamassa muita aineksia herkullista pasta-ateriaa varten.
Oli upeaa huomata, ettei kurssi ollut pelkästään aikuisten juttu. 8-vuotias Senjakin lähti mummin kanssa kotiin yrttisuolapurkki kainalossa.
Lisää aiheesta ensi viikon Pitäjänuutisissa, terkuin Suska.
Sinulla on ollut mielenkiintoinen kurssikokemus. Villiyrtit ovatkin tämän päivän trendi. On hienoa, kun villiyrteissä pääsee nopeasti ja helposti liikkeelle. Täällä meilläkin päin järjestetään villiyrttikursseja.
VastaaPoistaKyllä ja ilman kurssiakin oppii hyvän opaskirjan ohjeilla. Itse tykkään käydä myös kursseilla, koska siellä on kiva jakaa ajatuksia muiden kanssa.
PoistaMahtava kurssi varmasti. Mekin ollaan innostuttu villiyrteistä ja tänään just nokkosta käytiin poimimassa.
VastaaPoistaNokkonen on supertyyppi, jota aion nyt käyttää muutenkin kuin teenä.
Poista