26. heinäkuuta 2017

Diy -parin päivän makuuhuoneremontti

Koivulan makuuhuone on odottanut jo pitkään remontti-inspistä. Tummanruskeavalkoinen väritys on palvellut vuosikausia, ja sisustusta on muutettu vain tekstiileillä ja vuodenaikoihin liittyvillä somisteilla. Vanha puusohva toimi aikansa sängynpäätynä ja seinällä oli hylly kuluneesta lankusta.


 Hyllyn ja sängynpäädyn poistin jo pari kuukautta sitten, mutta remppa jäi odottamaan ideoita, aikaa ja tietenkin rahaa. Asuntomessukierros Mikkelissä teki tehtävänsä, ja kurvasin jo paluumatkalla rautakaupan kautta. Uutta maalia oli siinä kohtaa jo lähes pakko päästä sutimaan makuuhuoneen seinille.

Jos inspiraatio iskee kesken loman, mutta remppaan ei ole budjetoitu yhtään eikä lompakko veny edes pieneen kodin kunnostukseen, voit miettiä rahoitusta esimerkiksi Komplett Bankista. Pankki tarjoaa kulutusluotto- ja jälleenrahoituspalveluita ilman vakuuksia yksilöllisiin elämäntilanteisiin joustavin ehdoin.
Lyhennysvapaa joustolaina voisi mahdollistaa suuremmankin remontin, sillä useinhan käy niin, että yhden huoneen remontoinnin jälkeen seuraavakin näyttää tarvitsevan jonkinlaista kasvojenkohotusta.Tein pohjatyöt ja maalasin tummanruskean seinän valkoiseksi muutamalla maalikerroksella. Muut seinät saivat lehmuksenvihreää maalia kirkastavan kerroksen entisen päälle. Katto ja lattia saivat tällä kertaa kelvata entisellään valkoisena, sillä lattian remontoiminen parissa päivässä hiomisineen ei ollut aikataulullisesti mahdollista. Suuri valkoinen kattovalaisin toimii myös ihan hyvin uuden sisustuksen kanssa, mutta seinälle kiinnitettävä lukuvalo on nyt hakusessa.

Seinähyllyjä tein vanerilaatikoista, joita mies oli joskus nikkaroinut mulle myyjäiskäyttöön. Somistin hyllyjä tapeteilla, jotka kiinnitin vaneripintaan liimavesiseoksella. Pienet sisustusesineet ja viherkasvit tekivät makuuhuoneen uudesta valoisammasta ilmeestä kodikkaan.

Uusi päiväpeitto ja muutama tyyny päivittivät tekstiilit uuteen värimaailmaan sopivaksi. Peilit avartavat pientä huonetta valon kiertäessä päivän mittaan.


Parissa päivässä saa paljon aikaiseksi. Kipinä saisi nyt pysyä Koivulassa pidempäänkin, niin tulisi koti kuntoon huone kerrallaan, terkuin Suska.

*Kaupallinen yhteistyö

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Vielä lattian hionta ja maalaus odottavat.

   Poista
 2. Ihanan raikas uudistus, tykkään!!
  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä uusi maalipinta antaa aina iloa joka huoneeseen. Aurinkoa ja lämpöä sinnekin!

   Poista
 3. Aikas kiva lopputulos. Meillähän tuntuu olevan samat harrastukset (kts. "Mä en ainakaan tee tota"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, sun makkarin valokuvatapetti olis aiheensa puolesta sopinut meillekin :)

   Poista
 4. Kaunis lopputulos ja mukavan raikkaan oloinen <3 Aurinkoista torstai aamua :)

  VastaaPoista
 5. Todella kevyt ja raikas. Vihertävät seinät sopivat todella hyvin kesäiseen makuuhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit, munkin mielestä vihreä sopii hyvin!

   Poista
 6. Hieno ja nopea uusi sisustus :) Seinähyllyt ovat tosi hienot

  VastaaPoista